Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Călinescu și-a ascultat fanii. Noutăți despre emisiunea cu care va reveni pe sticlă

Florin Călinescu și-a ascultat fanii. Noutăți despre emisiunea cu care va reveni pe sticlă
Nu e prima dată când Florin Călinescu părăsește PRO TV. A mai făcut-o de două pori, în trecut. Se pare însă că acum ruptura e definitivă.

Florin Călinescu și-a ascultat fanii și va face o nouă emisiune după ce a plecat de la PRO TV. Cunoscutul om de televiziune a anunțat, zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, decizia de a părăsi trustul care, cu decenii în urmă, l-a consacrat ca om, de televiziune. Când a postat că pleacă de la PRO TV, a avut foarte multe mesaje în care fanii îi spuneau să reia „Chestiunea zilei”.

Acum, după ce a anunțat că părăsește PRO TV, Florin Călinescu a dat replica jurnaliștilor prietenului său Adrian Sârbu, la Aleph News. El explică ce planuri de viitor are. Va face o emisiune.

Florin Călinescu, o nouă emisiune

„Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică. Mă bate gândul să fac acest lucru. (…) Chiar și mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru”, a spus Florin Călinescu, confirmând că își îndreaptă privirea către un alt proiect.

La PRO TV se negociau salariile

Florin Călinescu părăsește PRO TV exact în perioada negocierilor salariilor juraților de la Românii au talent. Florin Călinescu nu va mai fi în juriul celebrei emisiuni cu cea mai mare audiență din România. Ocupa un scaun acolo din 2015. Cei de la PRO TV au evitat, momentan, să confirme despărțirea de Florin Călinescu.

Acum Călinescu a oferit detalii despre viitoarea lui ţintă, indicând că ar putea reînvia, sub o formă sau alta, celebrul show de satiră politică „Chestiunea Zilei”, care a ţinut milioane de români în faţa micilor ecrane începând cu anul 1996, pe PRO TV şi, pentru o perioadă, pe Tele 7 ABC.

Mii de mesaje de la fani

Aproape 2000 de fani i-au scris imediat.  Mulți regretă plecarea de la PRO TV și spun că nu va mai avea niciun haz să se uite în continuare la emisiunea din care Florin Călinescu va lipsi. „Păcat… însă, există viață și după PRO TV ! Sunteți omul spectacol, aveți experiență, ați marcat evolutia teatrului, a cinematografiei și a televiziunii precum și a show-ului de divertisment ! Mult succes ! Mai aveti multe de făcut, Maestre! Așteptăm cu interes, admirație și prețuire!”, a scris cineva pe pagina de Facebook.

Lumea se întreabă unde au plecat și alte vedete din trustul acum părăsit de Călinescu. „Oricum, rămâi nr 1 ! Restul e vrăjeală… P.S . Loredana de ce oare a plecat? Tanti Iulia Albu…? Nu cred în coincidențe… Firmele lu’ Nea măruță încep sa controleze totul…păcat!”.

Fanii îi cer lui Călinescu să nu stea deoparte de micile ecrane. „Erați singurul motiv pentru care mă uitam la „Românii au talent”! Măcar de ați semna cu altă televiziune. Vă vrem pe micile ecrane!”, a fost unul din mesaje.  „Important este să vă mai vedem uneori la tv indiferent că este la Tucă sau oriunde în altă parte(exclus RTV)… Poate o ”pastilă” zilnică despre situația în care ne aflăm….poate un comentariu săptămânal….poate ceva surpriză….”, a mai comentat altcineva.

Exclusiv. Ziaristul Alex Bodi a schimbat patronul de presă. Cum își savurează zilele de vacanță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre