Cătălin D. Constantin, editor de carte și antropolog, autor al fotografiilor, oferă o privire de sus asupra piețelor istorice europene și unește agora antichității grecești de piața orașelor europene de astăzi. „O perspectivă de ansamblu asupra unor piețe individuale, la nivel de continent, a fost de foarte puține ori încercată. Din acest punct de vedere, expoziția reprezintă o premieră”, transmit organizatorii ineditei expoziții.
Fotografia din dronă este una din foarte puținele situații în care limbajul tehnic și cel plastic se suprapun reușit. Privirea de sus e, aproape fără excepție, spectaculoasă. Perspectiva aeriană are avantajul că ajută privitorul să observe structura de profunzime.
Astfel, expoziția de la Palatul Suțu are o dublă latură, arhitecturală, dar și antropologică. Piața este înțeleasă ca loc viu al orașului european, spațiu ce adună comunitatea și condensează istoria orașului. Până în prezent, expoziția a fost itinerată în 10 țări europene.
Cine este Cătălin D. Constantin
Cătălin D. Constantin predă cursuri la Facultatea de Litere a Universității din București unde, din 2016, este prodecan. Teza de doctorat, susținută la Facultatea de Litere și publicată în 2013, a avut ca temă viața de zi cu zi în orașele românești la începutul secolului XX.
Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, Cătălin D. Constantin a susținut, în 2014, un al doilea doctorat, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. A fost pentru prima oară când titlul de doctor în Arhitectură a fost acordat cu distincția maximă unei persoane care nu este de profesie arhitect.
Coordonează, începând din 2016, Conferințele de joi de la Palatul Suțu, cu frecvență săptămânală. A avut expoziții de autor în România, Spania, Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Georgia, Polonia, Grecia, Irlanda, Italia.
Sursa foto: Pixabay
Exclusiv. Războiul Oanelor, faza pe… magazine online și colecții de haine
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook