Simona Ionescu / Redactor Șef

”Identitate ultragiată” – expoziție despre identitatea noastră europeană

”Identitate ultragiată” – expoziție despre identitatea noastră europeană
Galeria Anca Poterașu invită publicul sâmbătă, 17 octombrie, la deschiderea expoziţiei „Identitate ultragiată” cu artiștii Adelina Ivan, Adriana Jebeleanu, Alex Mirutziu, Olivia Mihălțianu, Pusha Petrov. Evenimentul are loc între orele 14,00 – 20,00, iar accesul publicului e permis respectând măsurile de siguranță sanitară impuse de pandemie.

Ce a mai rămas astăzi, în era globalizării, din identitatea noastră europeană – iată o întrebare neliniştitoare, spune curatorul, Ileana Pintilie, la care nu se poate răspunde spontan. Pentru a afla un răspuns trebuie să ne chestionăm pe noi înşine şi în acelaşi timp să analizăm diferitele date venind atât dinspre actualitate, cât şi dinspre spaţiul artistic contemporan.

În perioada actuală, artiştii sunt cei care, în discursul lor orientat atât asupra sinelui, cât şi asupra societăţii, chestionează şi revelează multiple posibile identităţi. Pentru artiștii formați mai târziu, începând cu anii 2000, corpul a devenit un mediu mai subtil, din ce în ce mai prelucrat, tinzând spre o imagine cât mai armonioasă dar artificială.

Multe dintre acțiunile din această perioadă sunt mediate de fotografie sau de film video și reprezintă modul de înțelegere și de raportare la identitatea de gen, de mediu sau exprimă exasperarea împotriva consumerismului, în ton cu angoasele societății actuale.

Grupul de artiști invitați pentru expoziția ”Identitate ultragiată”, proiect realizat  prin Centrul Cultural Expo Arte, pune în discuție, aplicat, tema identității, îmbogățită cu varii nuanțe posibile, menită să-l introducă pe privitor în complexitatea ei subtilă și irațională în același timp. Fiecare dintre acești artiști aduce în dezbatere cel puțin o identitate sau chiar mai multe conjugate împreună.

Sursa foto: înregistrare video Feeding the Horses of All Heroes

Secrete dezvăluite. Ion Țiriac face parte dintr-o biserică unde se aplică „zeciuiala” și s-a renunțat la poligamie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre