Unele Luni pline au primit nume noi în timpurile moderne. „Luna albastră”, „Luna recoltării”, „Luna vânătorului”, ”Luna Însângerată”. Cele mai multe denumiri au fost date în funcție de evenimentele agrare din acel anotimp. În iunie, a primit numele Luna Căpșună, când aceste fructe se coc și începe plantarea porumbului.
Luna Căpșună, pe 24 iunie, de la ora 21
SuperLună Plină în 24 iunie, de la ora 21.40. O veți putea doar într-un loc deschis, unde nu sunt clădiri înalte ori copaci. Este ultima din acest an. SuperLuna de joi seara este cea mai importantă de până acum. Reușește să încheie un ciclu de trei Luni Pline, scrie evz.ro.
Oamenii din întreaga lume se vor bucură în această seară de sosirea celei de-a patra și ultima Super Lună din acest an. Este considerat un spectacol astronomic destul de rar, care apare de obicei doar de trei până la patru ori pe an. În toată lumea, există mulți ”vânători” de imagini spectaculoase, așa că vor fi pe fază.
Super Luna din această săptămână vine după eclipsa de Soare din 10 iunie și eclipsa de Lună din 26 mai. Lunile pline sunt puternice, iar viețile noastre ne pot fi afectate. Diferența de mărime și luminozitate față de o Lună plină obișnuită poate influența starea psihică a unora dintre noi, spun experții.
În esență, o SuperLună este considerată „super” atunci când o lună plină atinge vârfurile în apropierea sau la perigeul lunar. Adică, la cea mai apropiată distanță a Lunii de Pământ.
SuperLună nu e termen științific
Super Luna de pe 24 iunie, este numită şi noaptea Lunii Căpșună (Strawberry Moon) inelare. Este un nume neobișnuit atribuit tradițiilor nativilor americani. Lor li s-a părut că arată ca o căpșună, exact ca cele care se coc în iunie.
În Marea Britanie, SuperLuna va apărea pe cerul sud-estic după ora 21:00, deși ora exactă va depinde de locația fiecăruia.
SuperLuna („Supermoon”) nu este un termen strict științific, deci nu există o definiție clară a ceea ce o face să fie „super”. Prin urmare, astronomii nu pot fi de acord cu denumirea aceasta.
Potrivit doctorului Daniel Brown, profesor asociat la Universitatea Nottingham Trent, termenul de Supermoon nu a fost nici măcar inventat de un astronom.
Expertul a declarat pentru Express.co.uk: „Pe larg, o Lună Plină (sau nouă) se întâmplă atunci când Luna este destul de aproape de Pământ.
Super Luna Plină va avea loc în timp ce globul lunar se află la aproximativ 357.561 km de planeta noastră.
Indiferent dacă va apărea sau nu mai mare și mai luminoasă joi seara (24 iunie), nu rataţi spectacolul special de pe cer.
Lunile Pline și SuperLuna sunt întotdeauna un mement al călătoriei pe care planeta noastră și Luna o face în jurul Soarelui.
De asemenea, puteți viziona Super Luna online, prin amabilitatea Proiectului Telescopului Virtual din Italia. Telescopul virtual va găzdui o transmisie gratuită pe YouTube. Va urmări SuperLuna în timp ce traversează orizontul pitoresc al Romei.
Super Luna „viermilor”. Un fenomen astronomic uimitor!
Poate Luna să ne afecteze cu adevărat sănătatea?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook