De miercuri seara, în Piața Unirii din Timișoara a apărut aproape pe nesimțite un personaj desprins, parcă, din filmele SF. Furnicar – îl intitulează Baraka Artist și este piesa de rezistență a seriei IRON2O2O, „o materializare a amalgamului de emoții generate de întâmplările acestui an”, după cum transmit membrii grupului.
„Necunoscutul capătă formă și ne devine accesibil, personajele venite, parcă, din viitor ne privesc cu nenumărați ochi, invitându-ne, însă, să le privim de aproape, să nu ne fie teamă. Un sentiment trăit de noi toți ca printr-un deja-vu, așa poate fi descrisă perioada cu care ne confruntăm astăzi, situații în plină schimbare și modificare, aspecte regăsite în anii ‘90, când România își schimbase total fizionomia”, mai transmit artiștii.
Poziționat în fața intrării principale a Muzeului Național de Artă din Timișoara, Furnicarul Baraka Artist atrage atenția și asupra a ceea ce se întâmplă dincolo de zidurile Palatului Baroc, invitând publicul să viziteze expozițiile muzeului, redeschis complet după perioada stării de urgență.
Scandal la Casa Albă. Ce a declanșat Inavka Trump cu o fotografie
Cupidon și-a făcut de cap până la capăt la „Puterea Dragostei”
Începând de joi după-amiaza, în spațiul vitrat al Muzeului Național de Artă Timișoara (foto) va fi expusă o altă lucrare a grupului.
Entitatea Baraka Artist a început în 2012, ca e un grup de patru tineri masteranzi ai Facultății de Arte din cadrul Universității de Vest din Timișoara, din care au rămas doi, cu un concept interesant despre asumare. Ei se identifică în entitatea Baraka Artist, și spun că numele personale nu mai contează în demersul creator.
Amintim că acum un an au reușit să isterizeze o țară întreagă în urma unui vernisaj care a avut loc în București, și unde au expus, în cadrul unei instalații, mulajul unei vulpi fără piele, realizată foarte realist. A urmat, în vara anului trecut, o expoziție – performance interzisă minorilor, la Timișoara.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook