La 29 iulie 1981, aproape un miliard de telespectatori din 74 de țări au urmărit căsătoria prințului Charles, moștenitor al tronului britanic, cu Lady Diana Spencer, o tânără educatoare engleză. Ceremonia căsătoriei a fost oficiată în Catedrala Sf. Paul, în prezența a 2.650 de invitați, iar romantismul cuplului a fost, pentru moment, invidia lumii. Primul lor copil, prințul William, s-a născut în 1982, iar al doilea, prințul Harry, în 1984.
Deși la ceva timp după, cuplul de poveste s-a stricat, iar Diana și Charles au anunțat că se separă în anul 1992, nunta lor rămâne un etalon al regalității din întreaga lume. Rochia de mireasă a prințesei Diana continuă să stârnească invidia mireselor chiar și astăzi.
Rochia de mireasă a prințesei Diana, expusă la Palatul Kensington
Rochia de mireasă a prințesei Diana va fi în curând expusă în fosta ei casă. În perioada 3 iunie – 2 ianuarie, faimoasa rochie va fi prezentată în „Stil regal în devenire”, o expoziție a Palatului Kensington care „explorează arta frumoasă a designului pentru regalitate”, conform anunțului pe site-ul web al palatului.
Concepută de Elizabeth și David Emanuel, rochia ornamentată cu mâneci bufante din nupțialele din 1981 ale prințesei Diana și a prințului Charles se mândrește cu cea mai lungă trenă din istoria regală, cu peste 7 metri de paiete sclipitoare. Această expoziție va marca prima expunere publică a rochiei la Palatul Kensington din 1995.
Fiii Dianei, prințul Harry și prințul William, se pare că au fost de acord amândoi să împrumute rochia la Palatele Regale istorice pentru expoziție, unde va fi afișată alături de un model de lucru pentru rochia de încoronare a Reginei Mame din 1937. În timp ce expoziția prezintă modele purtate de „trei generații de femei regale”, toate piesele „au ajutat la modelarea imaginii publice a monarhiei britanice și au propulsat industria britanică a modei pe scena globală”.
Foto: Facebook
Brad Pitt a făcut senzație la premiile Oscar. Dialogul pe care l-a avut cu una dintre câștigătoare este savuros
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook