Simona Ionescu / Redactor Șef

Românii au talent. Sara Budeanu este tânăra cu voce de înger care a ridicat jurații în picioare.

Românii au talent. Sara Budeanu este tânăra cu voce de înger care a ridicat jurații în picioare.
Sara Budeanu, o elevă de doar 17 ani, a reușit să ridice toți jurații de la Românii au talent în picioare, impresionând prin vocea ei de înger, dar și prin simplitatea și căldura cu care s-a prezentat în concurs.

Sezonul 14 al emisiunii Românii au talent 2024 vine cu surprize atât pentru telespectatori, cât și pentru cei patru jurați. În emisiunea din 12 Aprilie, Andra Măruță, Mihai Bobonete, Dragoș Bucur și Andi Moisescu au fost impresionați de vocea de înger a unei tinere de 17 ani, pe numele de Sandra Budeanu. 

Sara Budeanu a venit din Italia, acolo unde locuiește de când s-a născut, alături de părinții ei. Îmbrăcată simplu, într-o pereche de blugi, cămașă albă, cu părul desfăcut și fără machiaj strident la ochi, tânăra a ieșit în evidență prin vocea sa impresionantă. 

Sara Budeanu vorbește româna perfect, deși nu a crescut în țară 

În momentul în care a pășit pe scenă, Sara a fost întrebată de către Andra cum de știe așa bine româna, din moment ce părinții ei s-au mutat în Italia de dinainte ca ea să se nască. „În casă vorbim româna, nu pierdem limba, chiar dacă stăm acolo”, a fost răspunsul Sarei Budeanu. 

Sara Budeanu a venit pe scenă îmbrăcată simplu, ca o adolescentă normală.
Sursa foto: Facebook

Tânăra și-a descoperit pasiunea pentru muzică atunci când avea doar câțiva ani, în momentul în care a ascultat corul bisericii. Părinții ei, deși au talent muzical, nu au activat niciodată în industrie, însă făceau parte din corul bisericii. 

A intrat în corul bisericii la vârsta de 4 ani 

„Eu am început să cânt la biserică. Părinții mei erau în cor și eu eram îndrăgostită de toate acele voci împreună și la vârsta de 4 ani am intrat și eu în cor. În familia mea toată lumea cânta, nu la un nivel profesional. Tatăl meu lucrează pe camion, mama mea a fost profesoară aici în România, dar niciodată nu a lucrat în cadrul muzicii.”, a spus concurenta.

Sara a cântat faimosul „Con te partirò”, piesă compusă de Francesco Sartori și Lucio Quarantotto și interpretată de Andrea Bocelli pentru prima oară în 1995 la festivalul de la Sanremo. Impresionată a fost și capacitatea tinerei de a cânta pe tonalități înalte, ca o adevărată soprană. 

Sara nu a luat niciodată lecții de canto 

Talentul tinerei este cu atât mai impresionant cu cât Sara nu a luat niciodată lecții de canto, ci a fost autodidactă, după cum chiar ea a mărturisit: „Eu nu am luat lecții de canto, acum merg la liceul de muzică și am o profesoară cu care cânt în privat, dar eu am fost autodidactă.

De fiecare dată când cânt, în gândul meu mă rog Domnului să îmi dea putere și să îi cer să fie acolo lângă mine, căci dacă m-a dus până acolo mă va ajuta să trec mai departe.”, a mai spus Sara Budeanu pe scena Românii au Talent 2024.

Jurații au comparat-o cu un adevărat diamant 

„Știi cum te-am văzut eu pe tine? Ca un diamant neșlefuit”, a spus Andra, după momentul susținut de concurentă. Bobonete a remarcat, pe bună dreptate, că Sara este doar un diamant și că nu contează dacă este șlefuit sau nu, căci tot diamant rămâne. 

Sara Budeanu i-a impresionat pe jurați și a obținut patru de „DA”

„Știți ce mai are ea? Are o prezență foarte, foarte plăcută pe scenă. Adică, de când intri pe scenă se creează așa, un fel de liniște, și oamenii vor să te urmărească, vor să vadă ce urmează acolo pe scenă, să te asculte. Și asta e o chestie pe care nu prea poți să o faci. Tu nu ai venit nici îmbrăcată în rochii spectaculoase sau într-un costum nu știu de care, ai venit tu, simplu, și totuși oamenii au rămas cu ochii pe tine. Este o mare calitate!”, a remarcat Dragoș Bucur.

Sara Budeanu a obținut patru de „DA” din partea juraților, astfel că merge mai departe în concursul „Românii au talent”. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre