„Străini în visul românesc” este o nouă serie de reportaje în exclusivitate care se vor difuza la Observator 19.00, cu Alessandra Stoicescu.
„Nu mai există visul american, există visul românesc în Asia”, spune Melania Pop, manager al unei agenţii de recrutare. „Când te sună din vârful muntelui domnul Gheorghe şi îţi spune: Vreau doi oieri!, te duci şi îi cauţi în Nepal, la baza muntelui Himalaya”, continuă Pop. Agenția primește solicitări pentru lucrători asiatici care să ne crească animalele, să ne construiască orașele, să aibă grijă de copii noștri și să ne gătească mâncarea sau chiar să ne îngroape morții.
Fenomenul a luat amploare în România, unde piața de muncă are o lipsă de aproximativ jumătate de milion de oameni. Astfel s-a ajuns în situația în care numărul cetățenilor din afara Uniunii Europene care muncesc legal în țara noastră s-a dublat de la an la an.
Lucrători din Asia sau Africa vin ca sezonieri. Sunt, de cele mai multe ori, necalificați sau mediu calificați pentru munca lor. Dar au speranța că viețile lor se vor schimba. Unii reușesc să își aducă în România și familiile. Pentru alții visul românesc se încheie pe străzi, bătuţi şi fără documente.
„Străini în visul românesc”, reportaje în exclusivitate
„Ciocnirea civilizațiilor și noul vis românesc. Este realitatea pe care o prezentăm, la Observator în seria „Străini în visul românesc”. Cum am ajuns să importăm inclusiv ciobani şi gropari, ce oferă ei în plus faţă de români. Poveștile acestor oameni sunt, de multe ori, dramatice. Și, din păcate, uneori au de suferit și aici, în România visurilor lor”, a declarat Alessandra Stoicescu.
Cum arată de fapt visul românesc prin ochii lor şi ce avem de învăţat din asta, telespectatorii pot afla într-o nouă serie de reportaje în exclusivitate, la Observator 19, cu Alessandra Stoicescu.
Mădălina Dobrovolschi a plecat de la Realitatea ca să facă asta. Unde s-a angajat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook