Simona Ionescu / Redactor Șef

Teatru sub semnul Covid, în septembrie. FEST-FDR se va numi S.O.S. 2020

Teatru sub semnul Covid, în septembrie. FEST-FDR se va numi S.O.S. 2020
Teatrul Național din Timișoara lansează, la începutul lunii septembrie, în deschiderea stagiunii 2020 – 2021, cea de-a XXV-a ediție a celui mai important festival dedicat dramaturgiei românești, plasate în context european, Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR).

Spectacolele vor dura toată luna septembrie și vor avea loc în aer liber. Pentru a asigura respectarea normelor de siguranță și protecție împotriva Covid-19, Teatrul Național construiește o scenă în aer liber – un nou spațiu pentru teatru în Parcul civic, în jurul Sălii 2.

Festivalul e pus, anul acesta sub semnul pandemiei care ne afectează de luni bune. Teatrul Național Timișoara a decis ca prin acest eveniment să răspundă acestui prezent complet neașteptat, bulversant, care a luat întreaga lume prin surprindere și face toate eforturile pentru a nu-i permite să devină noua normalitate, păstrându-i caracterul acut.

„Pornim de la o realitate dură: comunitatea din care facem parte este greu încercată la toate nivelurile sale. Teatrul Național din Timișoara este decis să lupte împotriva pandemiei cu tot ce a învățat să facă mai frumos, să lupte pentru umanitate, pentru continuitatea spiritului uman în formele sale cele mai înalte. De aceea, ediția din acest an a FEST-FDR se va numi S.O.S. 2020.

Festival sub semnul COVID-19

Într-adevăr, această ediție a festivalului se construiește ca o formă de rezistență în fața degringoladei, a confuziei, a deprimării și a lipsei de încredere pe care pandemia de Covid-19 le-a reactivat în ultima perioadă”, transmit organizatorii.


Șoc. Fiii mogulului modei Peter Nygard îl acuză că a orchestrat dezvirginarea lor

Celebra Minodora s-a dezbrăcat la Costinești. Fanii sunt în extaz


Teatrul Național pune în practică o nouă formulă a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, colând o serie de spectacole ale teatrului, repaginate în aer liber, cu selecția națională de spectacole a FEST-FDR pe noua scenă creată în acest scop.

Primele spectacole ale lunii septembrie sunt programate după cum urmează: marți, 1.09 și miercuri, 2.09, ora 20, Aeroport de Ștefan Caraman, regia artistică Ion-Ardeal Ieremia; sâmbătă, 5.09 și duminică, 6.09, M-am hotărât să devin prost după Martin Page, regia artistică Antonella Cornici; marți, 8.09 și miercuri, 9.09, Cloaca de Maria Goos, regia artistică Mihaela Lichiardopol.

Bilete se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com. Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic) se vor redeschide începând de vineri, 21.08.2020, având orarul de funcționare între orele 11 și 19, de marți până duminică.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre