Omenirea va avea ocazia să vadă în luna noiembrie trei ploi de meteoriți, e vorba de Tauridele de Sud, Tauridele de Nord și Leonid. De asemenea, vom avea și o Super Lună Plină Castor, ultima până în octombrie 2025.
Ploaia de meteori Tauride de Sud și Tauride de Nord
Potrivit Societății Americane de Meteori, ploaia de meteori Tauride de Sud are loc din septembrie până în decembrie, dar a atins apogeul pe 4-5 noiembrie. Dintre cele trei ploi din această lună, cea a Tauridelor de Sud oferă cele mai mari șanse de a vedea stele căzătoare, dar specialiștii spun că este o ploaie mai blândă.
Tauridele de Nord vor atinge punctul maxim pe 11-12 noiembrie
Este vizibilă în apropierea constelației Taurus, de unde și numele de Southern Taurid, cu până la 10 meteori pe oră într-o locație cu cer întunecat. Această ploaie poate fi observată practic de oriunde, în afară de Polul Sud. Ploaia de meteori Tauridele de Nord va atinge punctul maxim pe 11-12 noiembrie. Acest eveniment ar putea genera până la cinci meteori pe oră într-o zonă cu cer întunecat.
Ploaia de meteori Leonid
În perioada sa de vârf și în condiții perfecte, ploaia de meteori Leonid poate avea până la 10-15 meteori pe oră. Se pare însă că nu vor fi atât de mulți, spun specialiștii, în timpul vârfului din acest an, pe 17-18 noiembrie.
Pentru că, la fel ca și în cazul ploii de Tauride nordice, luna plină va eclipsa majoritatea stelelor căzătoare. Cu toate acestea, merită totuși să încercați să vă îndreptați spre o locație cu cer întunecat și să priviți spre constelația Leo când se ridică pe cerul din est-sud-est după miezul nopții.
Super Luna Plină Castor
Super Luna Plină Castor din noiembrie va fi ultima super lună până în octombrie 2025. Acest lucru face ca Super Luna Plină Castor de pe 15 noiembrie să fie un eveniment de neratat. Potrivit Famer’s Almanac, numele superlunii provine de la perioada din an în care castorii încep să se adăpostească. Luna se va ridica deasupra orizontului nord-estic chiar în jurul apusului.
Sursă foto: www.tomorrowsworldtoday.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Val de vești proaste de la ANM. O serie de fenomene extreme
- Doliu în sportul românesc. A dispărut un nume de referință
- ANM, în alertă! Vremea se schimbă brusc: Vin ploile, frigul şi ninsorile! Cum va fi vremea în luna decembrie?
- Pensii înghețate de la 1 ianuarie 2025. O decizie a FMI
- Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Secretul periculos din Elveția! Zeci de tone de muniții se află pe fundul lacurilor
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Citate despre toamnă: expresii frumoase și mesaje inspiraționale care îți umplu sufletul cu fa...
- Cum asortăm sacoul de damă cu geanta pentru un look superb