Ştefan Bănică, decizie radicală în prag de Crăciun. „Am sperat până în ultima clipă…”

Ştefan Bănică, decizie radicală în prag de Crăciun. „Am sperat până în ultima clipă…”
Chiar și în aceste vremuri complicate, Ștefan Bănică se ambiționează să continue tradiția Concertului de Crăciun. Anul acesta va fi un concert live, realizat în exclusivitate pentru televiziune, în premieră într-un platou tv.

Ştefan Bănică Jr continuă tradiţia unică şi va aduce atmosfera magică a Crăciunului. De data aceasta, direct în casele românilor, pentru al 20-lea an consecutiv – o performanță unică a unui artist român. Bănică Jr a explicat în detaliu de ce nu face concertul cu public, pe scenă.

„Știu că publicul meu aştepta de mai multă vreme un semn de la mine referitor la concertul de Crăciun din acest an. Am primit foarte multe mesaje de la cei care doreau să vină la concertul de Crăciun, atât din ţară, cât şi din afară ţării.

Anii trecuţi, mulţi dintre cei care nu locuiau în Bucureşti îşi programau chiar şi concediile în aşa fel încât să ajungă la concertele mele de la Sala Palatului. Şi era extrem de măgulitor, dar, în acelaşi timp, era şi o responsabililitate faţă de publicul meu şi faţă de această producţie uriaşă, care este concertul de Crăciun. Anul acesta am sperat până în ultima clipă că vom putea organiza tradiţionalul concert de Crăciun la Sala Palatului.

Însă, după cum bine ştiţi, au existat şi există în continuare restricţii referitoare la organizarea concertelor în sălile de spectacol şi o nesiguranţă pe care o resimţim cu toții, pe toate planurile. Un grad de ocupare a sălii de 30%, chiar şi de 50%, cum s-a hotărât acum câteva zile, ar fi creat mâhnire şi frustrare, atât pentru cei care doreau să vină la spectacol, cât şi pentru mine”, a explicat artistul.

Ștefan Bănică a găsit soluția să cânte de Crăciun pentru o audiență și mai mare

„Pentru că show-ul de Crăciun înseamnă acea energie fantastică care se naşte acolo, bucuria de a fi toţi împreună, nu doar o parte, când trăim la unison emoţia şi magia acestui concert. Cei care vin la concertele mele de Crăciun, aşa cum am zis de atâtea ori, sunt a două mea familie, cu care sărbătoresc Crăciunul. Şi atunci cum să mă simt când le-aş fi spus unora: „nu veniţi, că nu e voie”? E că şi cum le-aş fi spus unora dintre membrii familiei: Voi nu veniţi la masă de Crăciun, că nu vă pot primi pe toţi în casă!

Asta a fost sentimentul pe care l-am avut când am fost pus în situația de a alege cum să facem concertul anul ăsta. Am înţeles şi nu comentez regulile, ci e doar o constatare pe care am considerat necesar s-o fac.

În concluzie, concertul de Crăciun nu ar fi fost posibil la Sala Palatului anul acesta în condiţiile în care am fost obişnuiţi până în 2019. Şi atunci am decis, din respect pentru tot ce-am realizat în aceşti ani, pentru publicul meu şi pentru muncă enormă care se află în spatele organizării unui astfel de eveniment, să nu facem acest spectacol la Sala Palatului cu jumătăţi de măsură.

În paralel, lunile astea m-am gândit la mai multe soluţii că să ducem mai departe tradiţia concertului de Crăciun şi, aşa cum am făcut şi anul trecut, am recurs la soluţia înregistrării, de această dată a unui concert live, în premieră, într-un platou de televiziune, cu un public extrem de restrâns. Acesta va fi cadoul pe care îl facem în noaptea de Crăciun tuturor celor care iubesc concertele noastre”, a mai declarat Ștefan Bănică.

Invitați speciali la Concertul de Crăciun televizat

„Şi astfel menţinem tradiţia concertelor de Crăciun, care au intrat în casele voastre prin intermediul televiziunii în fiecare an, timp de 20 de ani neîntrerupti, chiar dacă în ultimii doi ani, din cauza situației prin care trecem, nu am mai concertat la Sala Palatului”, a mai declarat Ştefan Bănică.

Va fi, a șadar, difuzat la televizor, un spectacol cu multă emoție, energie, bucurie, magie. Ștefan Bănică are invitați speciali unul și unul: Lidia Buble, Liviu Teodorescu, Elwira și Mihai Petre, Simona Gherghe.

Concertul Extraordinar de Crăciun Ștefan Banica se va difuza chiar de Crăciun la Antena 1: pe 25 decembrie, ora 23:45.

Sursa foto: Antena 1