Simona Ionescu / Redactor Șef

Avantajele unei mașini electrice. Iată și cele mai vehiculate mituri

Avantajele unei mașini electrice. Iată și cele mai vehiculate mituri
Fie că este vorba de micuță Renault ZOE, de puternicele Tesla sau de ce nu, de noua Dacia Spring care urmează să fie prezentă pe străzile din toată lumea, mașinile electrice încep câștige din ce în ce mai mult teren. Avantajele sunt numeroase. Vi le prezentăm pe toate, la pachet cu cele mai interesante mituri lansate în jurul noilor vehicule.

Avantajele unei mașini electrice sunt, fără doar și poate, de necontestat. Aceasta poluează mai puțin, nu e zgomotoasă, poate fi alimentată la priza de acasă. Mașinile electrice sunt mult mai rezistente în timp. În ciuda acestor avantaje de necontestat, în jurul mașinilor electrice s-au născut o mulțime de mituri, unele cu un mic sâmbure de adevăr, altele total ireale.

Cele mai populare mituri despre mașinile electrice

Mașinile electrice poluează la fel de mult ca mașinile obișnuite. Fals. Este adevărat că trebuie găsită o soluție pentru depozitarea deșeurilor rezultate după ce mașină electrica iese din uz, însă atunci când funcționează, mașina electrica nu lasă reziduuri din țeava de eșapament. Nici nu are așa ceva. În plus, mașinile electrice folosesc energie verde.

Încărcarea unei mașini electrice durează foarte mult. Parțial adevărat. Cu siguranță, o mașină electrica nu vă avea plinul de energie făcut în câteva minute, așa cum se întâmplă la pompa de benzină. Aceste mașini pot fi încărcate în doar jumătate de ora la stațiile de încărcare rapida. Dar oferă flexibilitatea de a fi încărcare acasă, peste noapte, la priză.

Mașinile electrice sunt foarte costisitoare atunci când vine vorba despre întreținere. Fals. Singurul cost mare este cel de achiziție. Însă și acesta scade mult de la un an la altul. În ceea ce privește întreținerea, electricitatea este mult mai ieftină decât benzina sau motorina. Întreținerea componentelor este aproape inexistenta, în condițiile în care nu există foarte multe piese care să poată avea o uzură mecanică.

Este dificil să găsești un loc pentru încărcarea mașinilor electrice. Fals. Acest lucru era valabil acum câțiva ani. În prezent, încărcarea electrica este disponibila în foarte multe parcări de supermarket-uri, la multe benzinării și în multe alte locuri, în România. Cu cât numărul punctelor de încărcare este mai mare, cu atât autonomia mașinilor este și ea mai mare.

Mașinile electrice nu sunt sigure. Mai degrabă fals. Mulți oameni sunt temători în ceea ce privește mașinile electrice, gândindu-se că bateriile prezintă risc de incendiu. Au existat câteva incidente de-a lungul timpului, însă nu este cazul la mașinile moderne gândite în așa fel încât să fie 100% sigure.

Sursa foto: Instagram

Ioana Ginghină își apără statutul de actriță în plin scandal Oana Zăvoranu cu influenserițele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre