Simona Ionescu / Redactor Șef

Averea lui Michael Jackson, vizată de fiscul american. Copiii regelui pop au primit vești dezastruoase

Averea lui Michael Jackson, vizată de fiscul american. Copiii regelui pop au primit vești dezastruoase
Copiii lui Michael Jackson au primit vești dezastruoase de la fiscul american, căci averea lăsată în urmă de Regele Pop este vizată pentru o serie de nereguli. Între timp, cei trei copii ai lui Michael, dar și mama acestuia, au de suferit.

Averea lui Michael Jackson este vizată de IRS, fiscul american. Copiii regelui pop, alături de mama megastar-ului, Katherine, sunt beneficiarii imperiului lăsat în urmă de Michael. O decizie a IRS însă a blocat întreaga avere, până la clarificare situației. 

Prince, de 27 de ani, Paris, de 26 de ani, și Bigi Jackson, de 22 de ani, împreună cu mama regretatului Rege al Popului, Katherine, de 94 de ani, au fost opriți de la a primi bani din trustul său până când executorii averii și IRS (Internal Revenue Service) vor rezolva o dispută de ani de zile, conform presei de peste Ocean. 

Michael Jackson datorează IRS 700 de milioane de dolari 

În urma unui audit fiscal, executorii averii lui Michael au primit o „notificare de deficiență” care susține că moștenirea „a subevaluat activele” și datorează „700 de milioane de dolari în taxe și penalități.” Conform documentului depus, executorii averii au contestat concluziile în instanța fiscală și au câștigat în 2021.

Michael Jackson datorează 700 de milioane de dolari la fisc, spune IRS

De atunci, aceștia au depus o cerere pentru reconsiderarea valorii catalogului muzical al cântărețului „Thriller”. Cererea este încă în așteptare, ceea ce înseamnă că valoarea moștenirii nu a fost încă finalizată pentru scopuri fiscale. După ce valoarea moștenirii va fi stabilită, executorii averii și IRS vor trebui să aprobe valoarea deducerii pentru ca hotărârea finală să fie pronunțată, conform documentelor.

Copiii lui Michael nu pot avea acces la bani

Pe măsură ce lupta continuă, avocații au solicitat ca o parte din moștenirea lui Michael să fie distribuită către trustul familiei Michael Jackson, conform unei publicații. Cu toate acestea, cererea a fost respinsă deoarece executorii au argumentat că nu pot „determina în mod sigur ce sumă ar putea fi distribuită în acest moment.” Până atunci, cei trei copii ai lui Michael vor rămâne fără acces la fonduri. 

Până când situația nu se rezolvă, cei trei copii ai lui Michael Jackson nu pot avea acces la bani

Executorii au sugerat, de asemenea, ca moștenirea să asigure întreținerea copiilor și mamei lui Michael prin „alocația familiei,” conform documentelor. Hotărârea vine la câteva luni după ce Sony Music Group a finalizat în februarie o tranzacție pentru a achiziționa jumătate din catalogul muzical al lui Michael pentru cel puțin 600 de milioane de dolari.

Între timp, Bigi a fost implicat într-o dispută continuă cu bunica sa, Katherine, după ce aceasta a încercat să folosească bani din moștenire pentru a plăti taxele legale într-o bătălie juridică nedezvăluită.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre