Simona Ionescu / Redactor Șef

Bijuteriile preferate ale Margaretei, custodele Coroanei. Cum l-a cunoscut pe Charlie Chaplin

Bijuteriile preferate ale Margaretei, custodele Coroanei. Cum l-a cunoscut pe Charlie Chaplin
Mereu elegantă și rafinată, Margareta, custodele Coroanei a fost întotdeauna apreciată pentru imaginea pe care a afișat-o. Am aflat care sunt bijuteriile preferate.

Un documentar al Casei Regale a României a scos la iveală faptul că Majestatea Sa, Margareta, custodele Coroanei a primit bijuteriile preferate la vârsta de 13 ani.

MS Margareta a primit bijuteriile preferate la 13 ani

Cea care i le-a dăruit a fost bunica, regina mamă Elena. Acestea au fost executate după un desen al acesteia și conțin câteva pietre prețioase, e vorba de smarald, diamant și safir. Dar nimic nu se compară cu valoarea lor sentimentală.

La șapte ani vorbea perfect engleza și italiana

Margareta, custodele Coroanei
Margareta, custodele Coroanei, desenând

Crescută cu multă dragoste pentru cei din jur, la vârsta de șapte ani, Margareta, custodele Coroanei vorbea perfect două limbi străine, engleza și italiana și înțelegea româna.

Margareta, custodele Coroanei
Bicicleta preferată a Margaretei

Și tot la aceeași vârstă a învățat și franceza, la școala primară pe care a început-o în Elveția. Îi plăcea mult să se joace cu copiii din cartier, tenis, baseball și pescuia în lacul Leman. Cea care a învățat-o cum se pune momeala a fost chiar mama sa, regina Ana. Dar amintirea care va rămâne mereu în sufletul MS Margareta este bicicleta roșie, metalizată, pe care a primit-o în dar de la părinții săi.

Cum l-a cunoscut pe Charlie Chaplin

MS Margareta se numără printre cei care l-au cunoscut pe celebrul Charlie Chaplin. Era copil când a avut loc acest eveniment deosebit, iar Chaplin, care locuia tot în Elveția a venit la un ceai la Familia Regală, invitat de regina mamă Elena.

Margareta, custodele României a avut și o carte de care era pur și simplu îndrăgostită. E vorba de Black Beauty, extraordinara poveste a unui cal. Acest lucru a determinat-o să ia și lecții de echitație. Niciodată nu a fost prietenă cu matematică, însă a fost fascinată de latină, franceză, istorie, filozofie, relațiile internaționale, științele naturii, sportul și muzica.

Elvis a rămas cântărețul preferat

Alături de regina mamă Elena

L-a adorat pe Elvis și a rămas pentru totdeauna cântărețul său preferat și și-a dorit mult să învețe să cânte la chitară, la fel ca idolul său. A luat lecții de pian și a făcut parte din echipele de înot și canotaj ale școlii. Margareta iubea la nebunie vacanțele, iar de Crăciun toată familia se strângea în Italia, unde regina mamă împodobea un brad și cadourile nu se mai opreau.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre