Ce nu știați despre Casa Albă. Reședința are o poveste fascinantă

Urmează să aflăm cine va fi noul ”chiriaș” de la Casa Albă, reședința președinților americani. Știați că Executive Mansion, denumită mai târziu Casa Albă, a împlinit 220 de ani?
Președinții Statelor Unite au lăsat ”urme” la Casa Albă. Reședința are o poveste fascinantă.
La început nu se numea Casa Albă. A devenit pentru prima oară reşedinţa unui preşedinte american, John Adams (1797-1801), la 1 noiembrie 1800. Executive Mansion, denumită mai târziu Casa Albă, a fost proiectată de arhitectul de origine irlandeză James Hoban şi construită între 1792 şi 1800, în stil neoclassic, scrie evz.ro.
La 1 noiembrie 1800, preşedintele John Adams a devenit primul președinte al SUA care a avut reşedinţa la Casa Albă.
În a doua zi petrecută în noua reşedinţă, preşedintele i-a scris soţiei sale, Abigail: „Mă rog cerului să dăruiască cele mai bune binecuvântări peste această casă şi peste cei care vor locui aici de acum încolo. Fie ca numai oameni cinstiţi şi înţelepţi să conducă sub acest acoperiş”.
Mai târziu, preşedintele Franklin D. Roosevelt (1933-1945) a decis ca această urare să rămână însemnată în State Dining Room.
În 1814, armata britanică a dat foc reşedinţei prezidenţiale în timpul Incendiului din Washington. Reconstrucţia a început aproape imediat, iar preşedintele James Monroe (1817-1825) s-a mutat în „Reşedinţa executive” reconstruită parţial, în octombrie 1817.
Lucrările au continuat cu adăugarea Porticului de sud, în 1824, şi de nord, în 1829. Preşedintele Theodore Roosevelt (1901-1909) a relocat toate birourile de lucru în Aripa de Vest, construită în 1901. Opt ani mai târziu, William Howard Taft (1909-1913) a extins această aripă şi a creat primul Birou Oval, care a fost ulterior mutat.
Casa Albă, reşedinţa celui mai puternic om din lume, preşedintele Statelor Unite, are şase etaje şi cuprinde 132 de camere şi 35 de băi. Aceasta este, totodată, un centru de comandă pentru aproape 17.000 de angajaţi şi are o istorie impresionantă.
Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care vă spun cum arată, de fapt, viaţa la Casa Albă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook