Simona Ionescu / Redactor Șef

Peripețiile celor mai scunzi actori de la Hollywood. Înălțimea nu i-a împiedicat să ajungă staruri

Peripețiile celor mai scunzi actori de la Hollywood. Înălțimea nu i-a împiedicat să ajungă staruri
A fi un actor scund nu este o noutate, iar multe dintre starurile din Epoca de Aur a Hollywood-ului au demonstrat că înălțimea nu a fost niciodată un impediment. Iată cum s-au descurcat...

Pe cei mai scunzi actori de la Hollywood înălțimea nu i-a împiedicat să ajungă staruri. Alan Ladd, de exemplu, avea doar 1,65 m și obișnuia să stea pe cutii atunci când filma scene cu actrițele sale. La fel a făcut și Humphrey Bogart în filmul clasic „Casablanca” din 1942, când a avut scene cu suedeza Ingrid Bergman, care măsura 1,70 m. Aceștia sunt cei mai scunzi actori ai Hollywoodului. Peripețiile lor sunt de-a dreptul amuzante.

Danny De Vito, un tip micuț și amuzant

Danny de Vito, micuț și amuzant

Experții spun că atâta timp cât corpurile actorilor sunt proporționale, adică picioarele nu sunt prea lungi sau brațele nu sunt prea scurte, nu contează cât de înalt este un bărbat în film. Iar Danny de Vito a demonstrat acest lucru, fiind catalogat drept un tip micuț și amuzant. Actorul a stârnit hohote de râs atunci când l-a interpretat pe micul dispecer de taxi tiran Louie De Palma în serialul de televiziune „Taxi”, care i-a adus un premiu Globul de Aur și un premiu Emmy.

Fratele lui Arnold Schwarzenegger

Danny cu Arnold

Faptul că era mic l-a făcut să fie simpaticul ratat alături de cel mai bun prieten al său, Michael Douglas, în comedia romantică de succes „Romancing The Stone”, care a dat naștere unei continuări, „Jewel In The Nile”. În filmul „Twins”, din 1988, a făcut haz de necaz cu înălțimea sa, deoarece a jucat rolul fratelui lui Arnold Schwarzenegger, care are 1,80 m înălțime.

DeVito pare să nu fi lăsat niciodată ca înălțimea sa să stea în calea succesului de la Hollywood. Un exemplu timp de 16 sezoane a jucat în serialul de succes It’s Always Sunny in Philadelphia. Când i s-a spus, în timpul unui interviu, că este „regele scundului”, el a răspuns cu bunăvoință: „Îmi place! Nu am auzit termenul, dar îmi face plăcere. Mă ridică în picioare. Mulțumesc”.

Michael J. Fox și uriașa sa carieră

Michael Fox, mic de înălțime, dar mare în actorie

La rândul său, Michael J. Fox, a devenit celebru ca micuțul plin de energie Alex P. Keaton în serialul „Family Ties„ în anii 1980. Apoi a avut o carieră cinematografică foarte mare datorită rolului lui Marty McFly din „Back To The Future”, care a început în 1985. Niciodată nu a părut prea mic pe ecran, deoarece omologii săi feminini au fost întotdeauna mici de înălțime. Un exemplu este Lea Thompson din Back To The Future, care are aproape 1,65 m.

Purtător de cuvânt pentru cei cu boala Parkinson

Iar colega sa din Doc Hollywood, Julie Warner, măsura 1,70 m. De asemenea, Fox a făcut lumină cu privire la statura sa mică dând voce șoricelului din Stuart Little. Michael a devenit un purtător de cuvânt pentru găsirea unui leac pentru boala Parkinson. Fox a început să prezinte simptome ale bolii Parkinson cu debut precoce în 1991, în timp ce filma filmul „Doc Hollywood”, și a fost diagnosticat la scurt timp după aceea.

Joe Pesci, „feroce” în „Home Alone”

Joe Pesci, în celebra peliculă Home Alone

Chiar dacă are o înălțime mai mică de 1,70 metri, Joe Pesci a interpretat niște tipi foarte puternici și duri pe marele ecran. Joe Pesci a „luminat” filmele „Goodfellas” din 1990, „Casino” din 1995 și „The Irishman” din 2019. Pesci a fost numit „impunător” în multe dintre profilurile sale.

De asemenea, a apărut ca fiind feroce în filmul „Home Alone” din 1990, unde a fost băiatul răul care încerca să-l pună la punct pe un puști deștept, interpretat de Macaulay Culkin. La 81 de ani, nativul din New Jersey încă mai lucrează. Ultima dată a jucat în „Bupkis” cu Pete Davidson și a fost în filmul „Day Of The Fight”s cu Steve Buscemi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre