Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai atipic divorț din lumea politică. Soții Trudeau au anunțat separarea, dar rămân împreună

Cel mai atipic divorț din lumea politică. Soții Trudeau au anunțat separarea, dar rămân împreună
Premierul canadian Justin Trudeau și soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, au anunțat miercuri, împreună, că se vor despărți, după „multe conversații semnificative și dificile”.

Cei doi au 18 ani de căsnicie și trei copii împreună, Xavier, Ella-Grace și Hadrien. Asemeni altor cupluri celebre civilizate, ei au ales să facă anunțul separării împreună, pe rețelele de socializare.

„Ca întotdeauna, rămânem o familie apropiată, cu o dragoste și un respect profund unul pentru celălalt și pentru tot ceea ce am construit și continuăm să construim”, a scris premierul canadian într-o declarație pe Instagram. „Pentru bunăstarea copiilor noștri, vă rugăm să ne respectați intimitatea noastră și a lor”, a adăugat el despre divorț.

Soții Trudeau divorțează dar pleacă în vacanță împreună

La scurt timp după publicarea anunțului, reprezentanții de presă ai premierului canadian Justin Trudeau au oferit lămuriri la solicitarea agenției de presă Reuters:

„Ei au lucrat pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile legale și etice în ceea ce privește decizia lor de a se separa și vor continua să facă acest lucru și în continuare.

Justin și Grégoire Trudeau divorțează civilizat după 18 ani de căsnicie

Ambii părinți vor fi o prezență constantă în viața copiilor lor și canadienii se pot aștepta să vadă adesea familia împreună. Familia va fi împreună în vacanță, începând de săptămâna viitoare”.

Cine e viitoarea fostă doamnă Trudeau

Sophie Grégoire Trudeau este o fostă jurnalistă de divertisment. Ea se cunoștea din copilărie cu premierul canadian, fiind  colegă de clasă cu fratele mai mic al lui Justin, Michel. Cei doi s-au reîntâlnit, ca adulți, în 2003, când au fost co-organizatori ai unui bal de caritate. Doi ani mai târziu, s-au căsătorit în Montreal. Pe rând au apărut copiii în viața lor și nimic nu anunța separarea.

Declarații de dragoste aniversare

În luna mai, premierul Trudeau a postat o fotografie aniversară în care el și soția sa, Grégoire Trudeau se țineau în brațe într-o rulotă. „Fiecare kilometru al acestei călătorii împreună este o aventură, scria în legenda fotografiei. Te iubesc, Soph, la mulți ani!”.

Acum două luni Justin și Grégoire Trudeau se țineau de mână, fericiți, într-o excursie cu rulota

Într-o altă postare aniversară, de anul trecut, Grégoire Trudeau scria despre navigarea prin „zile însorite, furtuni puternice și tot ce se află între ele”. Dar tot ea a lăsat să se întrevadă că viața ei lângă simpaticul politician nu e tot timpul numai lapte și miere.

Justin și Grégoire Trudeau au trei copii împreună și vor pleca cu toții în vacanță, săptămâna viitoare

„Știți cu toții că sunt sinceră: relațiile pe termen lung sunt o provocare în atât de multe feluri, a scris ea. Ele cer muncă constantă, flexibilitate, compromis, sacrificiu, devotament, răbdare, efort și multe altele”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre