Potrivit informațiilor oferite de acesta, printre cele mai comune greșeli se numără numără introducerea tabletei în dozator și clătirea vaselor înainte de a fi puse în mașină. Acesta susține că este complet inutil să puneți tableta în dozator, pentru că vasele vor fi spălate la fel de bine dacă aceasta va fi așezată în partea de jos a mașinii.
Compartimentele sunt concepute pentru detergenții sub formă de pudră, pentru a preveni spălarea lor în scurgere, dar tabletele nu vor face acest lucru. “Tabletele sunt prea mari pentru a fi spălate astfel, iar dacă le punem libere în cuvă încă de la început, îi dăm ambalajului dizolvabil un avans la clătirea inițială, astfel încât tableta în sine este mai ușor de găsit de la începutul ciclului de spălare”, spune specialistul.
Curățați vasele înainte de a le introduce în mașina de spălat, dar nu le clătiți
Expertul a avertizat, de asemenea, că nu trebuie ca vasele să fie clătite înainte de a fi puse în mașină. Motivul? Veți păcăli mașina de spălat, care va crede că sunt deja curate. Dar, spune acesta, vasele trebuie întotdeauna curățate înainte de a fi puse în mașină.
Închiderea mașinii de spălat vase între spălări este periculoasă, de aceea nu trebuie să o faceți niciodată. Dacă veți alege această operațiune, garniturile nu se vor usca, iar mucegaiul și mirosurile urâte se vor instala.
De asemenea, este util să ștergeți garniturile de etanșare ale ușii mașinii de spălat vase cu o cârpă moale și umedă, ca parte a curățeniei săptămânale, pentru a îndepărta resturile de mâncare și pentru a menține garniturile de etanșare ale ușii mașinii de spălat vase în condiții optime.
Umpleți mașina de spălat vase
Mașina va trebui umplută de vase, nu folosită la jumătate, pentru că veți risipi bani, apă și energie, deoarece mașina de spălat vase va folosi aceeași cantitate de electricitate și apă indiferent cât de plină este. Ultimul sfat al expertului este să nu puneți niciodată cuțite ascuțite în mașina de spălat vase dacă nu vreți să le deteriorați.
Procesul de spălare poate să tocească marginile ascuțite, iar substanțele chimice dure și mediul umed pot coroda oțelul. “Vă va costa mai mult timp, atât pentru ascuțirea constantă a cuțitelor pentru a restabili tăișul ascuțit, cât și pentru acordarea primului ajutor pentru rănile pe care le veți suferi în urma încercării de a tăia mâncarea cu o lamă tocită”, a mai spus acesta.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook