Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai scumpe divorțuri din istorie. Cât a pierdut nepotul lui Walt Disney (I)

Cele mai scumpe divorțuri din istorie. Cât a pierdut nepotul lui Walt Disney (I)
Există multe mituri legate de căsătorie și divorț. Se spune că jumătate din căsătorii sfârșesc prin divorțuri. În ultima perioadă vedetele par să se fi luat la întrecere în a divorța. Dar, totuși, rata divorțului a evoluat de fapt în jos în ultimii ani.

Un lucru care este adevărat, din păcate, este acela că divorțul poate fi foarte scump. De fapt, divorțul te poate ruina din punct de vedere financiar chiar dacă nu ești miliardar.  Și chiar dacă eviți cele mai grave efecte financiare ale divorțului, nu este ceva ieftin. Peste ocean, divorțul mediu costă aproximativ 15.000 de dolari. Desigur, s-ar putea să vă gândiți că dacă sunteți foarte înstăriți 15.000 de dolari, nu e o sumă mare de bani. Dar, totul este relativ.

Craig McCaw și Wendy McCaw: 460 de milioane de dolari

Craig și Wendy McCaw s-ar putea să nu mai fie cunoscuți ca și familie, dar au rămas cunoscuți pentru că au trecut prin unul dintre cele mai scumpe divorțuri din istorie. După cum ne amintește The Seattle Times, cei doi s-au întâlnit la facultate și s-au căsătorit la scurt timp după absolvire.

Nu erau săraci în niciun caz, dar cu siguranță nu erau miliardari. Forbes explică faptul că McCaw și-a câștigat banii cumpărând companii de comunicații celulare, pe care le-a le-a vândut către AT&T pentru 11,5 miliarde de dolari în 1994. Probabil că nu întâmplător, cuplul s-a despărțit nu după mult timp și a solicitat divorțul în 1995. Apoi au început să se certe puternic despre cum să împartă imperiul.

Washingtonul este un stat de proprietate comunitară, dar Craig a susținut că investițiile sale provin din banii care i-au fost transferați de tatăl său și, prin urmare, ar trebui să fie considerate avere anterioară care nu fac obiectul unui decret de divorț. Prin urmare, bătălia a fost brutală. McCaws, cunoscuți pentru dragostea lor față de viața privată au avut brusc aproape fiecare aspect al vieții lor supus controlului public.

În cele din urmă, Wendy McCaw a a primit în cont 460 de milioane de dolari, ceea ce a propulsat-o în  Forbes pe locul 400 în 1998. Vestea bună este că McCaw-urile rămân prieteni și chiar lucrează împreună. Vestea proastă este că valoarea companiilor lor a scăzut precipitat și nici una nu este la fel de bogată ca odinioară, scrie Grunge.com.

Roy E. Disney și Patricia Disney: 600 de milioane de dolari

Roy E. Disney a fost nepotul lui Walt Disney și ultimul din familie implicat direct în companie. În 2007, averea sa personală a fost estimată la aproximativ 1,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

După cum a menționat The Hollywood Reporter, Roy s-a căsătorit cu prima sa soție, Patricia, în 1955. Au fost căsătoriți 52 de ani, când a cerut brusc divorțul, invocând diferențe ireconciliabile. Imaginați-vă un bărbat în vârstă de 77 de ani care se sătura brusc de soția lui fără motiv. Roy s-a căsătorit cu producătorul Leslie DeMeuse la un an după divorț. Din păcate, Roy a murit la scurt timp după aceea.

Cât valorează 52 de ani de căsătorie pentru un descendent miliardar al unei familii celebre? Se pare că aproximativ 600 de milioane de dolari. Acest lucru l-a retrogradat pe Roy E. Disney din miliardar în simplu multimilionar și l-a eliminat de pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din lume.

Dimitry Rybolovlev și Elena Rybolovlev: 604 milioane de dolari

Cuvântul „oligarh” este aruncat uneori, dar Dmitry Rybolovlev este adevărata afacere. Forbes ne spune că a deținut o participație la Uralkali, o companie rusă care produce îngrășăminte, și a încasat 6,5 miliarde de dolari în 2010. Dmitry și soția sa Elena au inițiat proceduri de divorț în 2008, dar când sunt implicate miliarde, timpul încetinește brusc. Forbes raportează că lucrurile s-au încurcat foarte repede.

Ea l-a acuzat că a înșelat-o cu numeroasele amante. Elena a obținut la un tribunal elvețian despăgubiri de 4,5 miliarde de dolari pentru acordul de divorț. New York Daily News relatează că, un an mai târziu, instanțele elvețiene au redus „premiul” Elenei la 604 milioane de dolari, iar cei doi au început să negocieze serios încheierea poveștii. În octombrie 2015, au anunțat în cele din urmă că au ajuns la un acord și că au divorțat oficial. Dmitry nu a sărăcit prea tare, a rămas, la momentul acela, cu 7 miliarde de dolari.

Tiger Woods și Elin Nordegren: 750 de milioane de dolari

Dacă aveți nevoie de o reîmprospătare a memoriei despre divorțul lui Tiger Woods de Elin Nordegren, elementele de bază conform Reuters sunt simple: în 2009, când Woods era cel mai bun profesionist în golf din lume și, probabil, și cel mai bogat star al sportului, el a intrat într-un mare scandal în urma unui accident de mașină. În cele din urmă, el a mărturisit că este dependent de sex, că are relații cu mai multe femei și că, în general, este un soț destul de rău.

După cum scrie Insider, acel comportament l-a costat – mult timp. Acordul de divorț a însemnat 750 de milioane de dolari către Nordegren și a venit cu o listă cu alte restricții pentru Woods. De exemplu, i s-a interzis în mod explicit să aducă pe oricare dintre prietenele sale în jurul copiilor săi.

Sursa foto: Pinterest, 2Oceanvibes.com, The Guardian

Povestea contabilei ucigașe. Omora în serie, pentru bani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre