Proprietar sau coproprietar în cinci restaurante din Italia, chef Richard Abou Zaki, cel mai creativ jurat din emisiunea Chefi la cuțite 2024, a inventat pentru această vară un desert unic. În mod normal, ingredientele folosite nu ar avea ce căuta împreună, însă ceea ce a realizat chef Richard Abou Zaki anunță o explozie de senzații în papilele gustative.
Juratul Chefi la cuțite 2024 a inventat un desert unic
Juratul noului sezon Chefi la Cuțite 2024 este singurul român din Italia care deține un restaurant cu o stea Michelin. A primit-o în octombrie, anul trecut, la numai câteva luni după ce localul a fost inaugurat. În martie anul acesta, a dobândit un premiu echivalent al Oscarurilor în gastronomie. Chef Richard Abou Zaki face artă în bucătărie. Oamenii vin din toată Europa să-l cunoască pe cel mai tânăr chef cu o astfel de distincție a excelenței cum e steaua Michelin, iar acesta nu dezamăgește.
După ce a fost desemnat si cel mai bun bucătar din Italia și-a pus creativitatea din nou la lucru și a lansat un desert cum nu s-a mai pomenit. Preparatul e servit în restaurantul – pizzerie deținut de juratul Chefi la cuțite 20204, Controluce. Acesta este un local premiat pentru creativitatea gastronomică în Italia.
Chef Richard Abou Zaki a invent Pizza Popcorn, un desert unic, care se prepară și se poate comanda doar în pizzeria sa. El dezvăluie și ce conține acest dulce neobișnuit: „înghețată de caramel sărat, mousse de lapte și popcorn caramelizat pe o bază crocantă de pizza caramelizată”.
Pasiune pentru gătit descoperită în copilărie
„Chef Richard Abou Zaki este un vizionar, care revoluționează fine dinning-ul”, așa îl descriu criticii culinari din Italia pe juratul Chefi la Cuțite 2024. Chef Richard Abou Zaki și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă de la vârsta de 8 ani, în orele petrecute singur acasă, în timp ce mama sa, angajată într-o fabrică, era la serviciu. Născut în România, la Piatra Neamț, la vârsta de 5 ani a plecat în Italia, unde și-a petrecut copilăria.
Cariera sa în gastronomie a debutat la prestigiosul Le Gavroche, primul restaurant din Anglia distins cu 3 stele Michelin. După această experiență, s-a întors în Italia, stabilindu-se la Modena, unde a lucrat alături de celebrul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana. Acest restaurant cu trei stele Michelin a fost clasat de două ori pe primul loc în lista celor mai bune 50 de restaurante din lume.
După 3 ani petrecuți la Osteria Francescana, Richard și-a urmat visul și și-a deschis propriile restaurante. La doar 8 luni de la inaugurare, ultimul restaurant deschis, unde este asociat cu un alt chef celebru din Italia, a primit o stea Michelin. În prezent, Richard Abou Zaki este implicat în cinci restaurante în Italia.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook