Cel mai bun chef bucătar din Italia este român. A uimit criticii, bucătarii și proprietarii de restaurante cu mai multe stele Michelin din peninsulă. Chef Richard Abou Zaki, jurat în emisiunea Chefi la cuțite 2024 de la Antena 1 dovedit că este fără egal în Italia. El a câștigat premiul pentru cel mai bun chef din această țară, în cadrul unei gale care premiază performanțele în gastronomie. Gala este de o importanță majoră, fiind asemănată cu premiile Oscar.
Chef Richard Abou Zaki a câștigat „Oscarul” în Italia
Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, un eveniment foarte important, de prestigiu, dedicat celor mai buni bucătari din această țară, românul a câștigat marele premiu. Juriul a fost format din critici culinari de renume și din proprietari de restaurante cu trei stele Michelin.
Acesta nu este singurul premiu câștigat de chef Richard Abou Zaki anul acesta. El a primit o stea Michelin pentru restaurantul sau, Retroscena, la numai opt luni de la inaugurare. Chef Richard Abou Zaki a devenit, astfel, singurul chef român proprietar al unui restaurant cu stea Michelin.
De neoprit: premii importante și stea Michelin în câteva luni
Dar nici steaua Michelin nu a fost singura reușită a celebrului chef anul acesta. El a mai fost distins cu premiul „Inovația anului” în urmă cu două luni, în cadrul galei Identità Golose.
„Chef Richard Abou Zaki este un vizionar, care revoluționează fine dinning-ul”, așa îl descriu criticii culinari din Italia pe juratul Chefi la Cuțite 2024 care tocmai a primit „Oscarul” în domeniul gastronomiei. El a celebrat evenimentul cu o masă plină de voie bună, alături de angajații săi și prietenii din Italia.
În cinstea premiului, au băut prosecco Ferrari din 2013. Și a mai avut un anunț important. Din acest sezon, burgerii și carnea gril pe care el va prepara vor fi năucitoare. Restaurantul său tocmai s-a dotat cu cel mai modern și impresionant gril, un soi de „Ferrari” în domeniul gastronomic, dacă e să păstrăm comparația.
Gătește de la vârsta de 8 ani
Richard Abou Zaki gătește de la vârsta de 8 ani, de când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Și-a început cariera în Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.
Apoi s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După 3 ani și-a deschis propriul restaurant, ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. În prezent deține 4 restaurante în Italia, ultimul fiind deschis toamna aceasta.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook