Simona Ionescu / Redactor Șef

Denise Rifai, despre pasiunea pentru condimente. Vedeta a povestit lucruri incredibile despre bucătăria arăbească

Denise Rifai, despre pasiunea pentru condimente. Vedeta a povestit lucruri incredibile despre bucătăria arăbească
Dacă în emisiunea pe care o prezintă la Kanal D le dă viața peste cap invitaților săi cu întrebările indiscrete, în viața de zi cu zi Denise Rifai iubește căldura și are o adevărată pasiune pentru condimente.

Invitata lui Adrian Exarhu la „Ac de siguranță #10”, Denise Rifai a povestit lucruri interesante despre viața sa, pe care nu le știați până acum. Cum ar fi și pasiunea pentru condimente.

„La mine, totul începe cu cimbrul”

„Pentru mine condimentul top este cimbrul. Nimic nu dă savoarea pe care o dă cimbrul, oriunde este așezat. Următoarele sunt piperul, cuișoarele, scorțișoara. La mine totul începe cu cimbrul. Dacă pășim în bucătăria arabă, toată este o descoperire de arome, e o bucătărie colorată, frumoasă, ude fiecare loc poartă o altă aromă. Șofranul, de exemplu, cum se gătește în mâncarea arăbească, nu-l vom mai găsi în nici o altă bucătărie.

„Cel mai important gust al bucătăriei arabe pe care-l căutăm și îl găsim și în cafeaua arăbească este cardamonul”

Denise Rifai, despre pasiunea pentru condimente

Șofranul nu este considerat neapărat un condiment pentru Orientul Mijlociu, ci tot ce considerăm Asia Îndepărtată. Cel mai important gust al bucătăriei arabe pe care-l căutăm și îl găsim și în cafeaua arăbească este cardamonul. Modul în care se gătește la noi, de exemplu conopida cu cardamon sau carnea arăbească nu există … e o bucătărie care se seduce”, a spus Denise Rifai.

„Nu există pește fără rozmarin”

Prezentatoarea a explicat că îi place foarte mult să mănânce pește, dar trebuie pregătit așa cum trebuie. „Eu iubesc mult peștele. Nu există pește făcut la cuptor fără oregano, fără rozmarin, dar și el trebuie așezat cum trebuie. E un adevărat ritual.

Eu mănânc tot ce este natural, nu neapărat în bucătăria arabă, în bucătăria mediteraneană, îmi place mie să spun. La mine în bucătărie mereu s-a gătit curat, natural, cu mult cardamon și cimbru. Dar atenție! Condimentul dacă-l pui mult e și estetic neplăcut și din punct de vedere al gustului. În tot trebuie să existe disciplină și o cantitate. Și dacă place ochiului, întotdeauna trebuie să aibă și un gust bun.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre