Epopeea fraților Tate, în România, continuă. Întreaga lume stă cu ochii pe noi, în timp ce o avocată din exteriorul țării noastre, a venit să îi apere, chiar dacă nu ne cunoaște limba și legislația la zi.
Prima adresă din România a lui Andrew Tate ultima casă de pe strada Narciselor, care se află la capătul unui drum periculos, înconjurată de brazi ai Munților Carpați.
Este o clădire cu trei etaje și pereți galbeni, la mică distanță de satul Săcele, relatează BBC.
Lungul drum până acolo, plecând din București, este o șosea ce șerpuiește printr-o pădure înzăpezită, cu crengi înghețate până la vârfuri, cu munți înclinați spre orizont. La ieșirea din localitatea Săcele, strada înghețată se îngustează, până la lățimea unei mașini pe măsură ce urcă spre vilă, cu o prăpastie abruptă pe o parte.
Nu există Ferrari aici sau alte mărci scumpe de mașini de lux. Doar o Dacia și o Skoda care stau parcate între nămeți de zăpadă bătătorită din fața clădirii, dezvăluie reporterii britanici.
Două mici apartamente erau ale fraților Tate și acestea cumpărate în rate
Primul pas. Inițial clădirea era împărțită în mici apartamente funcționale. Aici, în apartamentele cu numerele 9 și 17, frații Tate au început să-și construiască imperiul de afaceri din România.
Vasile Mezdrea, un cunoscut dezvoltator local, le-a vândut proprietățile „în 2015 sau la începutul anului 2016″ pentru mai puțin de 35.000 de euro fiecare.
„Au plătit în rate, pentru că nu aveau bani să cumpere apartamentele direct”, mi-a spus el. „Nu aveau mașină în acele zile – obișnuiau să își ducă prietenele la cumpărături cu taxiul”.
Dezvoltarorul Mezdrea povestește azi că Andrew s-a mutat în locul respectiv împreună cu o prietenă britanică, Melissa, care a cumpărat și ea la rândul ei un al treilea apartament, în același bloc.
Dar, potrivit localnicilor, ea nu era singura femeie care locuia aici cu frații Tate. Mai multe persoane au spus jurnaliștilor de la BBC că multe alte femei locuiau în apartamentele lor sau veneau în vizită, periodic.
Părerile oamenilor din acel loc sunt împărțite, iar cei mai mulți refuză să vorbească în fața camerei de filmat. Dar, per ansamblu, despre ei s-a spus așa: „Erau disprețuitori, aroganți”. Dar „foarte discreți – nu era muzică, nu erau bătăi”.
O altă persoană, însă, a relatat indignată că un ciobănesc german, care era la acea vreme câinele lor, a fost lăsat liber să se plimbe prin clădire, atacând la un moment dat chiar și pe una dintre rezidentele de acolo, lăsând-o cu semne și vânătăi. Plângerile adresate fraților ar fi rămas, însă, fără răspuns.
Dezvoltatorul imobiliar are și el versiunea lui. Potrivit opiniei lui, cei doi s-au mutat în România pentru că țara „are femei frumoase și este mai ieftin de trăit”.
Îl plus, el dezvăluie, pentru prima dată, că avut un sentiment încă de la început și anume faptul că: frații aveau ambiții dincolo de Sacele. „Întotdeauna au vrut mai mult”, a relatat omul îngândurat, privind în umbra trecutului.
Persoane cheie la începutul vieții pe meleagurile românești
Ei au cunoscut un om de afaceri pe nume Sebastian Vieru, care i-a adus pentru prima dată pe frații Tate în România, în anul 2014.
Originar din regiunea Brașovului din jurul orașului Sacele, Vieru i-a adus cu avionul de mai multe ori pentru a acționa ca antrenori și comentatori pentru spectacolele sale de lupte în cușcă.
Ca o paranteză, Vieru este și cel care le-a spus fraților Tate despre noul bloc de apartamente al lui Mezdrea de lângă Sărcele, sfătuindu-i că dezvoltatorul are nevoie urgentă de fonduri pentru a termina clădirea și că vor obține apartamentele la un preț redus.
Primele proprietăți frații le-au vândut câțiva ani mai târziu, când s-au mutat la București, dar au obținut un profit mic, de doar câteva mii de euro.
Următorul pas. Ei au plecat la drum cu o nouă afacere: Talisman Enterprises, al cărei obiect de activitate sunt portalurile web, potrivit datelor oficiale din România. Doar că firma, oficial, nu a mai înregistrat profit din anul 2017.
Și aici, la această societate, Vieru spune că are rolul de executor financiar. Firma a fost înregistrată cu sediul la o adresă la 15 kilometri de Săcele, deținută până de curând de părinții domnului Vieru, au mai aflat jurnaliștii BBC.
De asemenea, s-a aflat că același Vieru deține un procent de 10% într-o companie imobiliară numită War Room Vegas, înregistrată tot la aceeași adresă și deținută parțial de Andrew Tate.
Celălalt om de ajutor primordial în România, pentru frați, este chiar iubita lui Andrew, Georgiana Naghel, fostă angajată în afacerea de lupte în cușcă a lui Vieru. În luna august 2022, potrivit documentelor oficiale din România, atât Andrew, cât și Tristan i-au transferat lui Georgiana toate acțiunile lor în Talisman Enterprises, inclusiv funcția de administrare a acestei societăți.
Interesant, inclusiv pentru anchetatorii de acum, este faptul că, juridic vorbind, trransferul companiei către doamna Naghel, cetățean român, a avut loc la patru luni după ce poliția a început să îi investigheze pe frați. Nu există nicio dovadă probatorie care ar demonstra faptul că aceste două acțiuni sunt legate între ele. Rămâne de legătură doar elementul psihologic.
Juridic, a fost descoperit un lanț de firme Talisman Enterprises, New Era Learning și o a treia, trasferată și ea, ulterior, Groundbreaking Developments, toate cu trimitere la un singur nume: Georgiana Naghel. Ultima firmă a fost vândută a fost vândută unei alte companii aparținând altui nume, respectiv Abigail Tyson, despre care se crede că este și ea tot o asociată apropiată a fraților Tate.
Ce se știe până acum este ceea ce se vede și anume că Georgiana Naghel este, în prezent, după gratiile din arestul preventiv, împreună cu frații Tate, dar și cu un alt cetățean român, Luana Radu. Nu au fost formulate acuzații împotriva niciunuia dintre ei, până în prezent. Iar despre ceea ce au confiscat anchetatorii, Retete si Vedete a scris deja într-o ediție anterioară.
Au luat-o pas cu pas pe un drum care i-a dus acolo unde sunt azi, un caz ce are la bază un dosar stufos deja, cu multe ramificații încă nedescifrate de noi, presa.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook