Fabuloasele ceasuri ale lui Codin Maticiuc. Cel mai valoros i-a aparținut unui mare star

Fabuloasele ceasuri ale lui Codin Maticiuc. Cel mai valoros i-a aparținut unui mare star
A fost mereu în atenția publicului, în diferite etape ale vieții sale. Acum e actor, scenarist, scrie cărți și face fapte bune pentru copiii bolnavi. Codin Maticiuc are un hobby: îi plac ceasurile.

De-a lungul timpului, Codin a apărut cu câteva ceasuri scumpe și interesante la mână. Dar cel mai valoros, pentru că a aparținut unui mare star al sportului, este un Rolex. El a fost cândva a lui Ilie Năstase și are o poveste în spate.

Ilie Năstase a jucat de două ori finala de la All England Club, dar n-a plecat niciodată cu trofeul de la Wimbledon. În 1976, Năstase întâlnea noul fenomen din tenis, de la ora aceea, Bjorn Borg. Din păcate, românul nu a reușit să treacă de suedez. Cu toate acestea, marele tenismen român nu a plecat cu mâna goală de la Londra. Cei de la Rolex i-au oferit un ceas personalziat, o adevărată piesă de colecție.

Peste mulți ani, Ilie Năstase a dăruit această bijuterie unui prieten foarte bun. Iar acum acest ceas a ajuns la Codin Maticiuc.

„Este un ceas care pentru mine înseamnă foarte mult, este ceva special, a fost câștigat de Ilie Năstase. El are mai multe astfel de ceasuri, câte ceasuri au dat cei de la Rolex, atâtea a luat și Ilie. Este din 1976, cu numele lui gravat pe spate. L-a dat cadou unui prieten bun, de ziua acestuia. Era un om deosebit, care nu mai este, din păcate pentru noi, de aceea mi l-a lăsat mie, înainte să se stingă”, a explicat Maticiuc în cadrul unui podcast online.

Ceasul din aur care se încarcă singur

Codin Maticiuc are multe ceasuri. Le comentăm pe cele cu care a apărut la mână de-a lungul timpului în diferite publicații.

În anul 2010, tânărul se afișa în gașca „crailor de Dorobanți” cu un ceas de aur, elvețian, marca Audemars Piguet, modelul Self Winding Royal Oak Gold Tourbillon Mens. Cataloagele îl prezentau cu un preț de minimum 150.000 de euro. Carcasa ceasului este confecţionată din aur de 18 carate. Are în mecanism mai multe rubine și nu trebuie întors deoarece se încarcă cu energie după fiecare gest al purtătorului.Ceasul este și subacvatic până la 50 de metri adâncime.

Un Rolex de 30.000 de dolari

În 2014, Codin Maticiuc a fost surprins de fotoreporteri în mașină, vorbind la telefon. La mână, Maticiuc avea un ceas Rolex de aur, al cărui preț este de 30.000 de dolari.

Nu știm dacă acesta e Rolexul lui Ilie Năstase, dar e o bijuterie pe care orice bărbat și-ar dori-o pe încheietura mâinii.

Ceasul asortat cu geanta cu cap de mort

O fotografie făcută în 2015 de paparazzi de la wowbiz l-au surprins pe Codin Maticiuc într-o ipostază foarte haioasă în ceea ce privește ținuta.

La întreaga vestimentație, plus geanta cu cap de mort, Maticiuc și-a asortat un accesoriu foarte scump. Este vorba de un ceas “Patek Phillippe”, în valoare de 35.000 de euro. Cu siguranță, cunoscătorii l-au apreciat, restul au fost mai impresionați de gentuță sau de vesta sa cu inițiale.

Alte ceasuri din colecția Maticiuc

Și în alte ocazii, actorul din Miami Bici s-a afișat la mână cu ceasuri de marcă, ale căror prețuri doar cunoscătorii în domeniu le știu. Iată niște poze făcute în ultimii 3 ani.

Cel mai scump Rolex: ceasul lui Paul Newman

În 2017, Rolexul Daytona care i-a aparținut actorului Paul Newman, a fost vândut cu 17,7 milioane de dolari la o licitație organizată în New York de casa Phillips. La acel moment era cel mai scump ceas de mână din lume.

Prețul estimat de organizatorii licitației se situa între 1 și 2 milioane de dolari, însă rezultatul a depășit cu mult așteptările. Așa s-a întâmplat și în 2011, la vânzarea colecției de bijuterii a lui Elizabeth Taylor. Atunci estimarea bijuteriilor a fost sub 30 de milioane de dolari, suma totală obținută fiind 116 milioane.
Ceasul i-a fost făcut cadou lui Paul Newman de soția sa, actrița Joanne Woodward, cu care acesta a fost căsătorit până la moartea sa, în 2008. Newman l-a primit în 1968, în perioada de debut a pasiunii sale pentru cursele auto. Joanne a cerut ca pe spatele ceasului să fie gravat un mesaj simplu, dar care și astăzi este la fel de emoționant: „Drive carefully. Me.”

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre