Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe „nunta anului”. A fost declarată eveniment public și s-au închis străzi în centrul metropolei

Începe „nunta anului”. A fost declarată eveniment public și s-au închis străzi în centrul metropolei
Cea mai extravagantă nuntă va începe peste numai câteva ore.  Fiul unuia din cei mai bogați oameni de pe planetă, un miliardar, se căsătorește cu aleasa lui, iar pentru asta pregătirile sunt de-a dreptul halucinante.

Nunta anului” acaparează centrul metropolei indiene Mumbai ( 17 milioane de locuitori). Având în vedere că vor fi prezente cele mai mari vedete internaționale și miliardari și milionari din topul Forbes, a fost declarată „eveniment public” și s-au închis străzi în centrul metropolei, spre nemulțumirea localnicilor. O zonă imensă e blocată, în jurul reședinței  cu 27 de eteje a familiei Ambani.

Fiul celui mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, se căsătorește, vineri, în Mumbai. Nunta mezinului miliardarului, Anant Ambani, în vârstă de 29 de ani, cu prietena sa de lungă durată, Radhika Merchant, tot de 29 de ani, este punctul culminant al unor sărbători fastuoase desfășurate pe tot parcursul anului și, potrivit poliției, a fost desemnată un „eveniment public” datorită prezenței VIP-urilor internaționale și indiene, informează Reuters.

Ceremonia și petrecerea are loc într-o zonă cheie a metropolei, iar deja traficul este paralizat. Străzile vor fi blocate complet în zilele următoare, spre nemulțumirea locuitorilor. Mumbai este notoriu pentru traficul său aglomerat, în special în această perioadă a anului, în sezonul musonic. Cu toate acestea, vor avea acces în zonă doar „vehiculele evenimentului”, a mai anunțat poliția care a sporit măsurile de securitate, având în vedere că se așteaptă să fie printre invitați celebrități, elita din zona de afaceri și politicieni.

Începe „nunta anului”. Va fi cea mai extravagantă de pe planetă

În pregătirea nunții grandioase a lui Anant Ambani cu Radhika Merchant, atmosfera este plină de sărbătoare și se respectă tradiții stricte în familia mirelui. Ambii părinți sunt extrem de implicați în eveniment. În timp ce Nita Ambani, mama mirelui, se duce la temple pentru a cere binecuvântări, soțul ei este preocupat și de bunul mers al afacerilor care a îmbogățit familia și nu face rabat de la rutina zilnică.

Nunta indianului Anant Ambani
Nunta lui Anant Ambani, fiul celui mai bogat asiatic, va dura patru zile și patru nopți (Instagram)

Mukesh Ambani, cel mai bogat om din Asia și unul dintre cei mai bogați miliardari ai planetei, este cunoscut pentru stilul său de viață disciplinat. Dieta și stilul de viață al antreprenorului cu o avere netă de 96,4 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg din 11 august 2023 este un subiect de curiozitate pentru mulți.

Conform declarațiilor soției sale, el este un vegetarian strict, menține un regim alimentar disciplinat, ieșind să mănânce în oraș doar o dată pe săptămână. Nita Ambani a împărtășit că gustarea preferată a lui Mukesh este delicatesa gujarati, Panki, făcută din aluat de orez acoperit cu brânză. Această gustare, învelită în frunze de bananier și condimentată cu schinduf și turmeric, este o gustare sănătoasă, adesea servită.

Cel mai bogat asiatic se trezește la 5 dimineața

Mukesh Ambani își începe fiecare zi la ivirea zorilor, mai exact în jurul orei 5:30, cu o rutină de yoga și meditație. Regimul său matinal include Surya Namaskar și plimbări scurte, urmate de meditație.

Pentru micul dejun, întotdeauna alege o masă ușoară, constând din fructe proaspete și suc. Evită mâncărurile elaborate sau bogate, asigurându-se că prima sa masă este atât nutritivă, cât și ușoară pentru sistemul digestiv, arată Times of India.

Mukesh Ambani a paralizat centrul Mumbaiului pentru petrecerea de nuntă a fiului său (Instagram)

Dieta lui Ambani rămâne constantă pe parcursul zilei, cu mese tradiționale indiene atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Vedete de top, cu Grammy, la petrecerile de nuntă

La logodna fiului celui mai bogat indian, cei mai bogați și importanți oameni ai planetei au participat la petrecerea din Mumbai.  Ivanka Trump, Mark Zuckerberg alături de soția sa, dar și Bill Gates; șeful Disney, Robert Iger, fostul prim-ministru suedez Carl Bildt, fostul prim-ministru canadian Stephen Harper, dar și Regele Bhutanului.

Weekendul trecut, cântărețul canadian Justin Bieber a zburat pentru a cânta pentru Anant Ambani și Radhika Merchant la a treia mega petrecere dinaintea nunții.

La prima petrecere de dinaintea nunții, cea de logodnă, a cuplului a participat Rihanna, și s-a spus că ar fi fost plătită cu 6 milioane de dolari. A urmat o a doua petrecere extravagantă, în timpul unei croaziere în jurul Mediteranei, la care au cântat Backstreet Boys, cântăreața Katy Perry și tenorul italian Andrea Bocelli. Zvonurile o nominalizează pe Adele ca fiind „capul de afiș” pentru „nunta anului” din acest weekend.

Cu ce se ocupă mirii

Anant Ambani, fiul miliardarului indian Mukesh Ambani, se va căsători cu Radhika Merchant pe 12 iulie 2024, la Jio World Convention Centre din Mumbai. Tânărul este implicat activ în afacerile familiale, contribuind la dezvoltarea și expansiunea diverselor segmente ale Reliance Industries Limited, precum și în activități filantropice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anant Ambani (@anantmukeshambanii)

Viitoarea sa soție, Radhika Merchant este și ea cunoscută pentru implicarea în afaceri și activități filantropice și proiecte culturale, susținând inițiative legate de artă și educație. Ea este fiica lui Viren Merchant, directorul general și CEO al Encore Healthcare. Tânăra are experiență în consultanță de management și a lucrat cu diverse companii de top.

Invitații șocante pentru cea mai scumpă nunta din lume

Invitațiile de nuntă trimise pentru Anant Ambani cântăreau mai multe kilograme. Mai întâi, o cutie imensă,  de culoarea aurului. Odată desfăcută, cutia roșie a invitației propriu-zise începe să cânte mantre hindi liniștitoare și dezvăluie un mic templu din argint, cu idoli din aur ai diferiților zei hinduși.

Mirii, Radhika Merchant și Anant Ambani, au, amândoi, 29 de ani. Până la nuntă au avut parte de mai multe petreceri extravagante, cu artiști de top care le-au cântat (Instagram)

Totodată, invitațiile dezvăluie diferite carduri pentru fiecare facilitate de la nuntă. Un card, realizat din argint și asemănător cu poarta principală a unui templu antic, detaliază evenimentele nunții și include imagini ale mai multor zei hinduși. Un alt card din cutia invitației prezintă o sculptură elaborată a zeului Vishnu, alături de rame mai mici cu miniaturi ale altor zei.

Sursa foto: Instagram, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre