Simona Ionescu / Redactor Șef

La ce poți folosi cojile de ouă. Întrebuințări practice

La ce poți folosi cojile de ouă. Întrebuințări practice
Cojile de ouă le aruncăm la gunoi imediat ce am pus oul în tigaie pentru omletă. Însă ele au și alte întrebuințări, care pot fi foarte utile în casă. La ce poți folosi cojile de ouă.

Cojile de ouă pot avea întrebuințări practice atât în gospodărie cât și în ritualul de frumusețe. Data viitoare când pregătești o omletă, nu mai arunca resturile. Păstrează-le și folosește-le într-unul din felurile de mai jos. La ce poți folosi cojile de ouă.

Cremă pentru ten

Ouăle pot fi secretul unui ten luminos și frumos. Macină câteva coji de ou, până când se transformă într-o pulbere fină. Apoi, amestecă totul cu două albușuri. Întinde crema obținută pe piele și lasă să se usuce. La final, clătește-ți fața cu apă călduță.

Hrană pentru păsări

Dacă ai vrăbii sau porumbei în jurul casei cojile de ouă se pot transforma în hrană pentru aceste vietăți. Coace cojile de ou timp de 30 de minute, la 200 de grade. Apoi, zdrobește-le și pune-le într-un recipient la îndemâna păsărilor. Amestecul este o sursă excelentă de calciu pentru acestea, în special în timpul primăverii, când de obicei este sezonul de reproducere.

Truc împotriva acneei

Amestecă o lingură de oțet de mere cu câteva coji de ou. Lasă amestecul să se înmoaie timp de câteva ore, apoi aplică pe zonele cu acnee de pe față și corp, folosind un disc din bumbac. Te va ajuta să îți cureți tenul și să scapi de iritații și mâncărimi.

Soluție de curățare

Dacă preferi să eviți produsele de curățare din comerț, care pot fi dăunătoare pentru pielea ta din cauza compușilor chimici, află că poți realiza o soluție nontoxică de curățare chiar la tine acasă. Ai nevoie de coji de la zece ouă, pe care ulterior trebuie să le lași la uscat. Pentru a grăbi procesul le poți pune la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. Apoi, folosește un mortar pentru a transforma totul într-o pulbere fină, pe care mai apoi să o amesteci cu trei căni de bicarbonat de sodiu și o lingură de oțet. Poți utiliza această soluție pentru curățarea oalelor și a tigăilor, a chiuvetei și a cabinei de duș sau a toaletei.

Fertilizator de sol

Începe prin a clăti bine cojile de ou, apoi lasă-le la uscat într-un recipient, timp de 24 de ore. Zdrobește-le într-un amestec fin, cu o lingură de lemn, apoi îl poți adăuga direct pe solul din grădina ta. Cojile de ou sunt o sursă excelentă de carbonat de calciu, care ajută la reducerea acidității.

Curățarea chiuvetei de inox

Dacă îți dorești ca filtrul de inox de la chiuvetă să fie impecabil poți folosi cojile de ouă pentru a îndepărta orice pată. La fel ca în exemplele anterioare, lasă cojile de ou la uscat, apoi transformă totul într-o pulbere abrazivă pe care să o folosești la curățarea chiuvetei.

Soluție pentru insecte 

Cojile de ouă fac minuni pentru plantele tale din grădină, dar pot respinge și dăunătorii. Tot ce trebuie să faci este să aduni coji de ouă, pe care apoi să le zdrobești și să presari amestecul direct pe sol. Îndepărtează melcii, gândacii, dar și alte insecte.

Foto: Facebook

Crochete din orez. Rețetă delicioasă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre