Mulți părinți fac eforturi să le ofere copiilor un trai bun sau „mai bun”. Ore suplimentare, joburi part-time în plus, plecatul la muncă în străinătate pentru a câștiga cât mai mulți bani. Fac asta și pierd esența, aceea că a fi un părinte de succes înseamnă altceva decât a le putea oferi odraslelor tot ce le trece prin cap.
Un clip cu actorul Bob Rădulescu, în care acesta explică în câteva cuvinte ce înseamnă cu adevărat să fii un părinte de succes, a atras milioane de vizualizări. Este o adevărată lecție de viață pentru toți părinții. Actorul Bob Rădulescu a aflat în tinerețe ce înseamnă să ai succes ca părinte, dar a înțeles acest lucru abia după aproape 20 de ani de când devenise tată și când i-a crescut fiica.
Ce înseamnă să fii părinte de succes
Actorul Bob Rădulescu a aflat la 25 de ani ce înseamnă să fii un părinte de succes, dar a înțeles lecția de viață abia după ce a depășit pragul de 40 de ani. „Cineva mi-a spus într-un interviu: succesul înseamnă atunci când copiii tăi adolescenți își doresc să petreacă timp cu tine. Atunci nu m-am gândit la asta, fetița mea era mică, era tot timpul cu noi. Era lipită de noi. Apoi mă uit la copiii adolescenți care cresc și deja îi știi…
View this post on Instagram
Nu mai veniți cu noi la școală, lasă că ne descurcăm, nu mă lăsa lângă școală, nu mă lua în brațe, ce-ți trebuie pupături… și mă gândesc: avea dreptate omul. Dar nu ai cum să rezonezi cu replica aia când ai 25 de ani. Trebuie să ai 40 și ceva ca să înțelegi că succesul e, într-adevăr, ca adolescentul tău să stea cu tine nu pentru că e obligat, nu pentru că-i dai bani, ci să stea din bucurie. Atunci ești model, când copilul tău adolescent vine și stă lângă tine”, spune clujeanul.
Concluzia redacției noastre: Dacă vrei să fii vedeta copilului tău, trebuie să-i acorzi timp zilnic, să-i asculți problemele și bucuriile, să-l înveți să simtă că împreună cu familia se poate muta totul din loc, dar mai ales să-i arătați că voi, părinții, vă puteți distra alături de el așa cum o făceați când erați de 20 de ani.
Surse foto: Pixabay, Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook