Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan, capul răutăților. Noi dezvăluiri despre ruptura dintre prinții William și Harry

Meghan, capul răutăților. Noi dezvăluiri despre ruptura dintre prinții William și Harry
Prințul William l-a înfuriat pe prințul Harry cerându-i fratelui prințesei Diana, Earl Spencer, să intervină și să-l oprească să se căsătorească cu Meghan Markle, susține o nouă carte explozivă despre membrii familiei regale britanice. Acest lucru nu a făcut decât să îl înfurie și mai tare pe mezin. Noi detalii despre ruptura dintre cei doi frați sunt puse pe tapet de un expert în monarhie.

Unchiul chemat să intervină în amânarea căsătoriei

„Totul pare să se miște destul de repede”, se spune că William i-ar fi zis lui Harry cu îndoială, în fața mai multor prieteni. „Esti sigur?” William nu putea înțelege cum Harry putea să se gândească la o căsătorie cu această tânără încă necunoscută, la mai puțin de doi ani de la prima lor întâlnire.

A mers împotriva oricărui instinct – și a propriului său palmares. Dacă „Waity William” a avut nevoie de aproape un deceniu să-și testeze și să-și aprobe partenerul de viață, cu siguranță fratele său mai mic ar fi putut medita asupra opțiunilor sale măcar un an mai mult.

Dar „Waity William”, desigur, a așteptat să se angajeze într-un mariaj cu Kate de dragul monarhiei. În toți acei ani făcuse „audiție” pentru această „slujbă”. Așadar, Harry nu s-a putut abține să nu se întrebe dacă Wills era cu adevărat îngrijorat de fericirea sa personală – sau dacă se gândea, din nou și ca de obicei, la imaginea și averile „Firmei” al cărei șef va deveni într-o zi.

Răspunsul lui Harry a fost brutal și jignitor – și după mai multe reacții acide, William s-a adresat unchiului său Charles Spencer pentru ajutor. Din când în când, fratele mai mic al Dianei jucase rolul de naș onorific pentru ambii băieți în anii de la moartea mamei lor, iar unchiul lor era de acord cu William să vadă ce ar putea face.

Rezultatul intervenției unchiului Spencer a fost o explozie și mai amară. Din nou Harry a refuzat orice sfat și cu atât mai mult să amâne nunta. Nu l-a învinovățit pe unchiul său. A înțeles de ce fratele Dianei ar trebui să vrea să ajute. Cu toate acestea, era furios pe fratele său mai mare pentru că i-a tras de partea lui în dispută pe ceilalți membri ai familiei.

Ruptură iremediabilă între frați

Fisura fraternă era deja făcută. Au existat reconcilieri  doar atunci când a fost  necesară o demonstrație publică de unitate. Dar acea furie și neîncredere – acea distanță – era prezentă și durează până în prezent. Chiar și în acerbă lipsă de armonie, William și Harry puteau să vadă și să cadă de acord în mod clar asupra unor lucruri pe care trebuiau să le facă în continuare.

Aceasta a însemnat că frații ar trebui să împartă și birourile pe care le împărțiseră la Kensington din 2012. Harry a cerut să-și înființeze propriul birou și o mini-curte, posibil la Frogmore – dar acesta a fost un pas prea departe atât pentru regină, cât și pentru prințul Charles, care ar fi trebuit să finanțeze noul aranjament.

Lui Harry și Meghan li s-a spus că vor trebui să-și găzduiască personalul în birouri la Palatul Buckingham sub supravegherea secretarului privat al reginei, Sir Edward Young. Totuși, palatul era sediul regal, iar cuplul era dispus să vadă cum ar putea merge lucrurile. Cea mai tristă separare din multe puncte de vedere a venit din decizia celor doi frați de a împărți Fundația Regală, înfloritoare întreprindere caritabilă pe care au creat-o cu zece ani mai devreme pentru a-și promova diversele cauze caritabile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre