Fostul miner susține că nimeni nu trebuie să mai facă grătar folosind cărbuni. Motivul este unul foarte important: cărbunele trebuie să aibă cel puțin 100 de ani, ca să nu afecteze sănătatea oamenilor.
„Cărbunelui care se vinde, cică, pentru grătar, îi trebuie cel puţin o sută de ani, perioadă de incubaţie”
Odată ce veți folosi cărbuni pentru grătar, carbonul va ajunge direct în carne sau în orice aliment care va fi pus pe grătar. Iar de aici la apariția unor boli grave, nu mai e decât un pas. „Vreau să vă spun un lucru esenţial, minerul Cozma, dacă ţineţi la sănătatea voastră, minerul Cozma vă spune următorul lucru: să nu faceţi grătar cu cărbuni!
@adykaponeoficial 𝓐𝓭𝔂-𝓚𝓪𝓹𝓸𝓷𝓮𝓞𝓯𝓲𝓬𝓲𝓪𝓵 #adykaponeoficial
Atenţie, huila are şase milioane de ani. Cărbunelui care se vinde, cică, pentru grătar, îi trebuie cel puţin o sută de ani, perioadă de incubaţie. Acela este carbon, care, intrând în carne, e cancer. Scuzaţi-mi expresia! Deci nu mâncaţi grătar cu cărbune, cu lemn, da!”, a postat Miron Cozma pe rețelele de socializare.
”Până în clasa a patra, am trăit în barăci”
Invitat în podcast-ul „Fiță cu Adiță”, Miron Cozma și-a amintit de copilărie și de perioada în care a dormit în barăci, cinci suflete într-un pat. „Până în clasa a patra, am trăit în barăci. Tata ne-a dus acolo și am stat în locul unde el a făcut armata și dormeam chiar cinci într-un pat.
Eu le spun multor, părinților în special, atenție la undele hipnotice alfa. Copiii voștri pot muri sau de pot îmbolnăvi din cauza undelor hipnotice alfa de la telefon, televizor, calculator. Scoateți copiii în natură, este cel mai sănătos mediu. Revenind la copilăria mea, acolo s-a născut momârlanca de soră-mea”, a mărturisit acesta.
„O băteau fetele de la liceu, din zonă, din cauza mea”
Un lucru neștiut de nimeni până acum a fost faptul că în perioada dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, Miron Cozma a fost DJ.
„Am fost DJ. La mare eu am lansat Fernando Loaba. Și bodyguardul meu s-a poreclit Fernando. În 1975 am câștigat locul 1 pe țară la Festivalul național al artei studențești cu obiceiuri populare.
Ceaușescu ne-a dat Costineștiul și emisiunea din Petroșani s-a dus cu DJ-ul, care eram eu. Pusesem bogyguarzii să aibă grijă și nu se puteau apropia femeile la mai puțin de cinci metri de mine, altfel tăbărau pe mine. Dacă o întrebați pe mama copiilor mei, Dana, câtă bătaie a luat din cauza mea… o băteau fetele de la liceu, din zonă, din cauza mea. Ea venea peste tot după mine… Aveam părul foarte lung și plăcerea surorii mele era să mă pieptene.
Purtam maieu, aveam niște mocasini făcuți în București. Aveam doar un pickup și două magnetofoane și în discotecă stăteam în picioare. Când aruncam părul peste cap și rupeam maieul, înnebunea discoteca. Semnalul meu era Black dog, melodia lui Led Zeppelin”, a mărturisit, fericit, Miron Cozma.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook