Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolae Ciucă a recunoscut că gătește. Iată ce rețete îi prepară soției!

Nicolae Ciucă a recunoscut că gătește. Iată ce rețete îi prepară soției!
Nicolae Ciucă nu s-a sfiit ca, în cadrul unui interviu televizat, pe lângă problemele țării, amintiri din viața de militar pe front, să vorbească și despre viața de familie. El a surprins prin faptul că a povestit că intră în bucătărie și gătește niște rețete oltenești grozave.

 Nicolae Ciucă a spus că, cu rare excepții, ia masa de seară acasă, în familie. În plus, el a declarat că îi gătește soției o rețetă specială, care provine din Oltenia. Este vorba despre saramură de pui, o mâncare tradițională pe care o gătea și mama sa, și bunica.

Liberalul spune că uneori vrea să își surprindă soția, și îi gătește. „Îmi place să gătesc, gătesc simplu. Saramura de pui, o reţetă pe care am învăţat-o din familie”, a spus Ciucă.

„În Oltenia este cu mai multă zeamă, totul se pune pe grătar, roșiile, ardeiul, usturoiul se pune la un moment dat. Este o reţetă aparte. (…) Îmi aduc aminte cu mare plăcere, când veneam acasă, era la îndemâna bunicii această mâncare. (…) De fiecare dată, cina o servesc acasă”, a mai spus Nicolae Ciucă.

El a subliniat că nu ar renunța la copilăria sa la țară pentru nimic în lume.

Președintele PNL a menționat și alte mâncărurile ale copilăriei, care îi plăceau și-i plac: sarmalele, supa de roşii, şniţelele şi checul. Pe acestea le primea prin pachet de la familie atunci când era elev la școala militară.

Din când în când, grădinărește

Nicolae Ciucă a dezvăluit că, atunci când are timp, se ocupă acasă și de grădinărit. El a spus că dispune de câțiva metri pătrați unde cultivă diverse produse necesare familiei pentru vară și toamnă. Pune răsaduri de roșii, ardei gras, capia, gogoșari, ceapă, busuioc, cimbru și castraveți. A menționat că aceasta este o activitate de relaxare pentru el, iar uneori petrece timp în grădină chiar și seara.

Fostul premier și general al armatei române a vorbit în interviu și despre câteva amintiri din copilărie. Printre acestea a amintit că joaca lui preferată, în vacanța la țară, era fotbalul pe câmp. Politicianul își amintește: „Îmi plăcea să joc, să alerg, făceam plimbări cu bicicleta”.

Iubește România și mereu a dorit să cunoască câte mai multe colțuri din țară. De aici și mărturisirea că nu a plecat niciodată în vacanțe în străinătate.

Nu am fost niciodată în vacanţă în străinătate, în concediu, în city-break şi le spun tuturor, pentru că nu ştiu dacă ne ajunge o viaţă să descoperim România, frumuseţile României. Mai avem încă multe de văzut”, a mai spus Nicolae Ciucă despre vacanțele sale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre