Ceapa roşie murată în oţet îşi pierde puţin din culoare şi complet proprietăţile lacrimogene, dar rămâne crocantă şi va fi foarte aromată datorită mirodeniilor din saramură. E o garnitură excelentă lângă orice.
Ceapă roşie murată. O rețetă inedită
Dacă vă place ceapa și murăturile, le puteți avea într-o singură rețetă: ceapă roșie murată. Este un condimente colorat care aduce un plus de savoare oricărui preparat, dar şi un strop de culoare în farfurie. Durează puţin să o prepari şi se păstrează săptămâni bune la frigider.
Ingrediente
- 1 ceapă roşie mare, de aproximativ 150 g
- ½ linguriţă zahăr
- ½ linguriţă sare
- 180 ml oţet din vin alb sau oţet de mere
- Opţional:
- 1 căţel mic de usturoi, tăiat în două
- 5 boabe de piper negru
- 5 boabe de ienibahar
- 3 crenguţe mici de cimbru.
Mod de preparare
- Fierbeți 2 sau 3 căni de apă într-o oală. Descojți şi tăiați ceapa rondele sau inele mai subţiri. Curăţați şi tăiați usturoiul în două.
- Într-un borcan pe care îl vei folosi ca să depozitezi ceapa murată, adăugați zahărul, sarea, oţetul şi restul de condimente opţionale.
- Amestecați bine ca să se dizolve.
- Puneți ceapa tăiată într-o sită şi aşezi sita în chiuvetă. Turnați încet apa clocotită peste ceapă şi lăsați inelele să se scurgă.
- Adăugați ceapa în borcan şi amestecați încet, ca să se combine cu compoziţia pentru murat.
- Ceapa va fi gata în aproximativ 30 de minute, dar este mai gustoasă după câteva ore.
- Puneți borcanul la frigider. Gata!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook