Simona Ionescu / Redactor Șef

O familie economisește energie prin metode barbare. Imaginile din locuință sunt cutremurătoare

O familie economisește energie prin metode barbare. Imaginile din locuință sunt cutremurătoare
În timp ce criza costului vieții continuă să afecteze viața a milioane de oameni în fiecare zi, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a recurs la măsuri extreme pentru a încerca să economisească cât mai mulți bani la costul energiei. El și familia lui s-au întors în timp, câteva sute de ani.

După ce și-a văzut factura la electricitate, mai mult decât dublându-și prețul, Chavdar Todorov a știut că el și familia sa trebuie să reducă consumul de energie. Bancherul și decoratorul cu jumătate de normă Chavdar, din Barnet, nordul Londrei, a declarat presei britanice: „Este ca și cum ne-am întoarce în secolul al XVIII-lea. Nu știm cât va fi factura, așa că facem tot ce putem”.

Familia a pus în aplicare schimbări drastice pentru a combate creșterea vertiginoasă a costului vieții. Această schimbare vine în contextul în care ministrul de finanțe Jeremy Hunt a avertizat că facturile obișnuite ale gospodăriilor vor crește. Facturile de energie cresc în medie cu 900 de lire sterline, deoarece subvenționarea energiei din partea guvernului se încheie.

Acești britanici trăiesc ca în Evul Mediu ca să facă economie la energie

Chavdar a făcut un pas în plus pentru a se asigura că familia sa economisește cât mai mulți bani posibil în urma facturilor scumpe la electricitate. Bărbatul decis ca în locuința lor să se trăiască fără electricitate. Cei trei membri ai familiei –  Chavdar Todorov este căsătorit, cu Moda, și au doi copii, Teo, în vârstă de 14 ani, și Nicole, în vârstă de 20 de ani – folosesc peste zi exclusiv lumina naturală, care pătrunde prin ferestre, iar seara întreaga familie poartă lanterne de cap prin casă în loc să aprindă luminile.

Pe lângă aceasta, familia își limitează încălzirea, pornind-o doar o dată pe săptămână, și se încălzește învelindu-se în paltoane și pături. Soția lui Chavdar, Moda, și copiii lor, fac acest efort uriaș în încercarea de a reduce factura lunară care, după ultimele scumpiri, ar urma să ajungă la 3.800 de lire sterline.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre