După ce s-a descărcat în fața fanilor și a spus ce crede ea despre „comentatorii” de serviciu care au disecat pe toate părțile înmormântarea Mioarei Roman, fiica fostului premier a plecat departe de București două zile. La Sinaia însă, au năpădit-o gândurile. Răscolită de amintiri, Oana Roman a scos la iveală și a distribuit imagini emoționante de familie.
Oana Roman a scos la iveală fotografii cu familia
„Am fost un bebeluș iubit. Mama era atât de frumoasă și de bună”, a scris Oana Roman în dreptul unei fotografii color în care ea are doar câteva luni. Fotografia este făcută în natură, în timp ce Mioara Roman își ridică fiica spre cer. O a doua fotografie de colecție pe care a arătat-o lumii Oana Roman este de la aniversarea ei de 8 ani. Aceasta este o fotografie alb-negru care surprinde momentul tăierii tortului aniversar.
Mioara Roman s-a stins din viață la 83 de ani, pe data de 23 februarie. Ea a studiat limba arabă sub îndrumarea reputatului profesor Yves Nathan Goldenberg și s-a dedicat profund învățării și înțelegerii culturii arabe, devenind ulterior un expert în acest domeniu. Timp de 17 ani, și-a desfășurat activitatea la Radio București Internațional, unde a ocupat funcția de șefă a secției de limba arabă.
Pe parcursul carierei sale, Mioara Roman a avut oportunitatea de a intervieva personalități, printre care se numără președintele egiptean Hosni Mubarak sau fostul rege Hussein al Iordaniei.
Familia Oanei Roman, legătură aparte cu Egiptul
Oana Roman dezvăluie cea mai dragă fotografie a mamei sale. Este din perioada în care aceasta era adolescentă și își vizitase tatăl, aflat în misiune diplomatică în Egipt, ca ambasador. Chiar dacă pentru români a vizita Egiptul în anii 1950 părea ceva imposibil, Mioara Roman a fost crescută și educată fără dorința de a se lăuda sau epata. „Nu mi-a plăcut niciodată să ies în față. Viaţa mea a fost viața unei persoane care venea dintr-o familie de clasă medie, cu aspirații mic-burgheze, cu bunici învăţători şi părinţi profesori şi diplomaţi”, spunea aceasta.
Tatăl ei, Ion Georgescu, a fost copil de țăran, dar cu studii universitare. A fost elevul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Blaga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat „secretar 1” la Varşovia. Mai târziu, tatăl Mioarei Roman a deschis ambasade la Cairo, Teheran, Bagdad şi Alger.
La Cluj, a cunoscut-o pe mama Mioarei Roman, care era fată de învățător cu stare. Familia ei avea trăsură, șaretă, 2000 de oi şi „gredină” de două hectare. Ea și-a urmat soțul în cariera diplomatică. Dar și Mioara și sora ei.
Născută în România, în 1940, când a început războiul, Mioara a început şcoala în Varşovia, apoi a continuat în Egipt, la Lycée Français du Caire, şi apoi în România, după cum mărturisea. Perioada din Egipt și-a pus amprenta asupra vieții ei, ea devenind, așa cum știți, un expert în limba și cultura arabă.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook