Simona Ionescu / Redactor Șef

Poate parfumul să-mi schimbe starea de spirit? Ce spun experții

Poate parfumul să-mi schimbe starea de spirit? Ce spun experții
Potrivit unor studii, da, parfumul vă poate afecta și schimba starea de spirit. Parfumul nu numai că afectează starea de spirit, dar poate îmbunătăți performanța și comportamentul la locul de muncă în diferite moduri.

Poate parfumul să-mi schimbe starea de spirit? Acest lucru se bazează pe „învățare asociativă”. Învățarea asociativă este procesul de articole sau evenimente care se leagă de experiențele individuale trecute ale unei persoane.

Anumite parfumuri pot declanșa anumite sentimente și emoții pentru diferite persoane. Ceea ce ar putea aduce pace și seninătate pentru unii, nu ar fi la fel pentru alții.

Cum îmi afectează parfumul starea de spirit?

Poate parfumul să-mi schimbe starea de spirit? Multe parfumuri și parfumuri oferă un fel de calitate și efect al aromoterapiei și pot lucra cu ușurință pentru a modifica starea de spirit.

Știind că parfumurile au această putere de a modifica și afecta starea de spirit, companiile de parfumuri și companiile de parfumuri lucrează cu sârguință la crearea de noi parfumuri care să ofere beneficii pozitive de schimbare a dispoziției.

Unele dintre beneficiile pozitive ale schimbării dispoziției pe care vă puteți aștepta să le găsiți de la un parfum cu calități de aromoterapie includ: vvigilență sporită, învigorare, stare de spirit înălțătoare, relaxare, motivație

De unde știu din ce parfum să aleg?

Încercându-le și testându-le. Respirați parfumurile diferitelor parfumuri și parfumuri, apoi mergeți după propriile instincte personale în ceea ce privește parfumul pe care credeți că nu numai că îl va face să mirosiți frumos, dar care ar putea oferi și câteva beneficii suplimentare de aromoterapie. Ar trebui să aflați ce parfumuri aduc starea de spirit sau sentimentul pe care îl căutați.

Aromaterapia este uneori folosită ca un proces de medicină alternativă pentru a spori starea de spirit și bunăstarea generală generală prin încorporarea uleiurilor naturale și esențiale din diverse surse, cum ar fi flori și tulpini, frunze și scoarță, precum și alte părți ale plantelor.

Unele parfumuri populare cu aromoterapie și calități de îmbunătățire a dispoziției includ: Parfumul de tămâie lavandă – Parfum botanic, Victoria’s Secret Fantasies Love Spell Fragment Mist, Viva La Juicy by Couture, Eternity de Calvin Klein, Vera Wang Princess de Vera Wang, Cool Water de Zino Davidoff și multe altele.

De ce ar trebui să alegi parfumul atunci când ești într-o stare bună față de o stare proastă

Știați că starea de spirit vă va afecta foarte mult capacitatea de a alege parfumul potrivit în timp ce faceți cumpărături? Poate și asta se datorează faptului că starea ta de spirit afectează echilibrul PH al corpului tău.

Când aveți o dispoziție bună, corpul dvs. este echilibrat, iar sistemul senzorial olfactiv (simțul mirosului) este la vârf. Însă atunci când ești prost dispus, efectele stresului și ale altor factori îți pot inhiba sistemul olfactiv. Așadar, veți dori să faceți parfumuri atunci când nivelul de stres este scăzut și dacă aveți un spirit ridicat.

Potrivirea intenției de dispoziție cu parfumul

Potriviți intenția de dispoziție pe care doriți să o atingeți alegând parfumurile cu aceste parfumuri:

Mirosuri calmante și relaxante: mușețel; Iasomie; Lavandă; Neroli; Lemn de santal; Vanilie; Fructe de ienibahar; Lemn de trandafir; Lemn de santal; Tămâie.

Mirosuri revigorante, revitalizante și înălțătoare: portocaliu; Anason; Citrice; Chiparos; Eucalipt; Muscată; Ghimbir; Grapefruit; Lămâie; Lămâie verde; Smirnă; Nucşoară; Mentă; Pin; Trandafir; Lemn de trandafir; Mentă de spear; Mandarină; Molid; Arbore de ceai; Cimbru; Iarna verde.

Există atât de multe mirosuri și parfumuri minunate, care pot inspira și modifica starea de spirit, ceea ce face cu atât mai distractiv pentru iubitorii de parfumuri de pretutindeni să experimenteze și să adauge la colecțiile lor de parfumuri.

Știința a constatat că atingerea partenerul ar putea ușura durerile. Cum este posibil

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre