Prințul Albert al II-lea este suveranul principatului Monaco încă din 2005, de la moartea tatălui său, Rainer al III-lea. Pe lângă îndatoririle de tată, soț, dar și capăt încoronat, Albert de Monaco are și o pasiune la care nu se aștepta nimeni: gătitul.
Invitat la emisiunea gastronomică „Petits Plats en équilibre”, difuzată de către TF1 și al cărei prezentator este Laurent Mariotte, prințul Albert nu a stat pe gânduri și a acceptat invitația. Mariotte a mărturisit că știa faptul că prințul era un fan al emisiunii, așa că invitația a fost una naturală: „Mai mult, am putut să constat cu ochii mei cât de atașat era de „Petits Plats en équilibre”. Cunoștea programul pe de rost!”, a mărturisit gazda emisiunii.
Albert de Monaco a învățat de la Grace Kelly cum să consume produse de sezon
În cadrul emisiunii, prințul a povestit că mama sa, Grace Kelly, a fost cea care l-a învățat pe el și pe surorile sale cum să consume legumele și fructele de sezon, astfel că aceasta a rămas mica lui plăcere chiar și astăzi. Mai mult decât atât, suveranul vrea să își învețe și copiii, pe prințul moștenitor Jacques și pe prințesa Gabriella, să se bucure de acest obicei alimentar.
Prințul este un adevărat profesionist în bucătărie, mai spune Mariotte: „Trebuie să recunosc că era în largul lui. Cu el, am adoptat ceea ce fac atunci când am prieteni la mine: un mic pahar de vin și o discuție în timp ce gătim. Este mai ușor să ne facem confidențe unul altuia. Așa mi-a povestit în mod firesc despre implicarea sa în cauza mediului, despre interesul său pentru agricultura ecologică”.
„Se descurcă în bucătărie”
„Mi-am dat seama că, deși provenim din medii diferite – eu provin dintr-o familie de fermieri – aveam aceleași referințe. La fel ca și mine când eram copil, aștepta cu nerăbdare lunile aprilie și mai, când va putea în sfârșit să mănânce din nou căpșuni. Se descurcă în bucătărie și e un asistent grozav! L-am pus să desfacă anghinare, să curețe ridichi și știa tehnicile, credeți-mă”, a mai spus gazda emisiunii.
Prințul nu a venit cu mâna goală în emisiune, ci a adus cu el un coș de legume de la propria fermă, Roc Angel, care se află pe dealurile de deasupra Principatului Monaco. Lui Laurent Mariotte Albert i-a oferit un șorț cu stema Monaco, la fel cum avea și el, însă brodat cu numele bucătarului și lucrat chiar într-un atelier din Vosgi, de unde provine Mariotte.
Prințul își vizitează zilnic bucătăria regală
Cu toate că are o serie de îndatoriri în calitate de suveran, prințul își vizitează zilnic bucătăriile regale: „Este un moment care îi face plăcere. Este, de asemenea, extrem de preocupat de noțiunea de anti-risipă și este unul dintre acei oameni cărora le place să vadă cum sunt folosite resturile în alte preparate noi”.
Pe lângă toate acestea, din când în când prințului îi place să gătească alături de soția sa, prințesa Charlène, dar și de cei doi copii ai lor. Ca și alimente preferate, Albert de Monaco are o pasiune pentru mazăre, dar și pentru risotto cu legume de primăvară și spelta, a mai spus gazda emisiunii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook