În seria de documentare filmate cu Oprah, prințul Harry a vorbit despre trauma suferită în urma morții mamei sale, prințesa Diana. Harry a dezvăluit că a avut o perioadă „neagră” între 28 și 32 de ani, când s-a refugiat inclusiv în alcool pentru a uita de durere. Acum, Harry a făcut terapie pentru traumă în direct. Totul s-a întâmplat la Oprah.
Harry i-a povestit lui Oprah că Meghan l-a îndemnat personal să facă terapie în urmă cu patru ani, când ducele a avut momente în care „se purta ca un copil de 12 ani”. Astfel, Harry a declarat că și-a dorit mereu să încerce terapia EMDR (Desensibilizarea și reprocesarea mișcării ochilor). Acest tip de terapie ajută oamenii să se împace cu traumele și să depășească durerea.
Prințul Harry a făcut terapie pentru traumă. Chiar Harry a venit cu ideea
Dorința i-a fost îndeplinită într-unul dintre episoadele serie „Eul meu pe care nu-l vezi”, alături de Oprah. Cu terapeutul său Sanja Oakley, prințul Harry a explicat în serie: „EMDR este întotdeauna ceva ce am vrut să încerc și care a fost una dintre varietățile diferitelor forme de vindecare cu care eram dispus să experimentez. Nu aș fi fost niciodată deschis la asta dacă nu aș fi pus în lucru și terapia pe care am făcut-o de-a lungul anilor”.
Întru-un interviu, regizorul episodului a spus că ideea pentru secțiunea de terapie a venit de la Harry. „S-a oferit voluntar, a fost un joc pentru a încerca ceva”, a spus Dawn Porter. „Și ne-am gândit bine, avem ocazia să filmăm această terapie și poate că este ceva care va funcționa pentru unii oameni, poate că nu. Dar ideea este că nu bifați o casetă și sunteți vindecat, bunăstarea mentală este o căutare continuă. Trebuie să continuați să încercați lucruri noi și să vă împingeți, iar gestul său de a încerca ceva a fost o modalitate excelentă de a sublinia acest punct”, a încheiat Porter.
Foto: Facebook
Geri Halliwell, fostă Spice Girl, și soțul ei, Christian Horner merg pe urmele soților Beckham
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook