Simona Ionescu / Redactor Șef

Rona Hartner a încălcat sfatul duhovnicului, așa a ajuns să divorțeze

Rona Hartner a încălcat sfatul duhovnicului, așa a ajuns să divorțeze
Primul soț al Ronei Hartner a venit în România, la înmormântarea acesteia, de zilele trecute. Sosirea lui a pus pe jar familia, după ce rudele de sânge ale artistei au aflat de decizia fiicei bărbatului și a Ronei, de a rămâne în grija tatălui, în Franța.

Rona Hartner și primul ei soț, dansatorul argentinian Rocco Sedabno, s-au cunoscut în Franța. S-au luat în 2007, au făcut o fiică, Rita, apoi au divorțat, după numai doi ani de căsnicie, pentru că Rona Hartner a încălcat sfatul duhovnicului ei. Peste ani, artista a povestit că ruptura cuplului a avut o cauză aparte, și anume tăierea spirituală. În timp ce ea a fost toată viața cu credință în Dumnezeu și cu deschidere spre sfaturile duhovnicești, bărbatul de care se îndrăgostise lulea era din altă poveste.

Într-un interviu pentru revista Tango, Rona Hartner a dezvăluit că o iubire ca a ei, pentru argentinian, care a început prin pasiune, ar fi avut nevoie de o purificare enormă. „Dacă începi o relație prin pasiune, în primul rând trebuie să încerci să vezi dacă relația e valabilă cel puțin doi ani, dacă e adevărată, pentru că în pasiune ești orbit. Este săptămâna oarbă de care se vorbește, în care te căsătorești cu te miri cine. Așa mi s-a întâmplat și mie. O faci lată. Când ești orb, nu poți să fii în lumină, trebuie să ai ochii deschiși. Deci, într-o relație pasională ești cam orb și nu prea ajungi la adevăr”, a relatat Rona Hartner.

Rona Hartner a încălcat sfatul dat de duhovnicul ei

Așa îndrăgostită lulea, în primele momente ale relației, a ajuns la duhovnicul ei, care, ca să o poată trezi la realitate i-a propus ceva neașteptat. „Despărțiți-vă o lună, să nu vă mai vedeți, iar dacă nu a fost numai un foc de paie….”, asta i-a spus. A înțeles, peste ani, ca dacă se despărțeau atunci, o lună, ca să testeze relația, nu mai ajungea să trăiască una din cele mai mari decepții ale vieții ei, eșecul mariajului cu tatăl fiicei sale.

De pe urma scurtei căsnicii cu argentinianul Rocco Sedano, Rona Hartner a devenit mama unei sale fiice, Rita (Sursa foto: Vica)

Dar Rona Hartner nu l-a ascultat pe duhovnicul ei. „Sunt sigură că dacă ne despărțeam o lună, apoi ne despărțeam pentru totdeauna… Și nu ne mai încurcam, nu mai trăiam o decepție, pentru că luna aia ar fi fost decisivă să vedem daca e dragoste adevărată, dacă putem să trăim just după cele zece porunci, dacă asta o sa ne dea pace, că ceea ce lipsește cel mai mult într-o pasiune e pacea. Nu știu dacă celălalt știe exact cum este structurat, dacă poți să ai încredere, pacea lipsește cel mai mult, e ceea ce se pierde când dragostea e pasională”, a mai spus artista în interviul din revista Tango.

„Copilul meu nu e un eșec, e un câștig”

La doi ani după despărțirea de primul ei soț, Rona Hartner se declara împăcată. „Mi-am găsit o liniște sufletească”, spune ea din postura de mamă singură. „Divorțul este un eșec în viață, dar trebuie să iți ierți eșecurile și să spui: Doamne Dumnezeule, Isuse, cu tine mă iert, căci am avut un eșec”. Apoi abia ajungi la pace sufleteasca și îți zici „copilul meu nu e un eșec, e un câștig”.  Având copilul, Rona Hartner a înțeles că eșecul mariajului ei a fost doar unul sentimental, căci se entuziasmase prea repede și a crezut că putea face casa cu oricine.

Spera, de atunci, la un alt partener, care să o înțeleagă complet. După un deceniu de singurătate l-a cunoscut pe DJ-ul Herve Camilleri. A fost o căsnicie scurtă, și aceasta, cu suișuri și coborâșuri, încheiată în 2021, tot printr-un divorț.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre