Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi despre cum să gestionezi inteligent construcția unei case noi

Sfaturi despre cum să gestionezi inteligent construcția unei case noi
Din ce în ce mai mulți români aleg să se mute în zonele periurbane sau rurale, și să înlocuiască apartamentele înghesuite din marile orașe cu casele, curțile și chiar grădinile în zone mult mai liniștite și cu aer curat. Pandemia a demonstrat cât de importantă e o locuință confortabilă, iar o casă vine cu mult mai multe avantaje în această perioadă în care familiile sunt convocate la domiciliu.

Din dorința de a avea mai mult spațiu și de aer mai curat s-ar putea să îți dorești o schimbare locativă și e important să știi cum să gestionezi inteligent construcția unei case noi, dacă ai luat această decizie.

Arhitecții și constructorii au câteva sfaturi utile pentru a-ți gestiona inteligent cheltuielile când construiești o nouă locuință. Este știut, o casă nouă presupune o investiție mare pentru oricine. Tocmai din acest motiv, trebuie cântărite foarte bine toate deciziile legate de felul în care va arăta această casă, cum poate îmbina mai bine funcționalitatea cu partea estetică.

Sfaturi despre cum să gestionezi inteligent construcția unei case noi

În primul rând, fie că îți dorești o casă doar cu parter, fie că preferi o casă cu etaj, este imperativ ca proiectul casei să fie realizat de specialiști pentru a evita orice probleme viitoare. Cereți să vizualizați o randare ( simulare) înainte de începerea construcției. O casă poate arăta perfect pe hârtie, însă, odată materializată s-ar putea ca lucrurile să stea diferit.

Cum să gestionezi inteligent construcția unei case noi

Dimensiunea casei va dicta bugetul. O construcție impunătoare înseamnă cheltuieli mari.  Dar, cel mai probabil construiești o singură dată în viață o casă. De ce să nu fie exact ceea ce ai visat?

„Specialiștii din domeniu recomandă tuturor celor care își doresc o casă nouă să își gestioneze foarte atent bugetul. Trebuie să fii întotdeauna conștient că vor apărea, inevitabil, cheltuieli neprevăzute. Astfel, este bine ca pe lângă bugetul stabilit cu firma de construcții, să pui deoparte o sumă extra, pe care să o ai la dispoziție în cazul apariției unor cheltuieli „surpriză””, spun reprezentanții hauze.ro.

Ține un registru de cheltuieli

Este indicat să ții o evidență a tuturor cheltuielilor. Îți poți nota fie pe calculator, fie pe hârtie, sumele de bani pe care le dai pentru diversele materiale de construcție. Sfătuiește-te cu arhitecții și constructorii care sunt cele mai eficiente materiale din punct de vedere al eficienței energetice. O casă cât mai eco aduce cu sine costuri reduse pentru întreținere pe viitor. Alocă o sumă pentru cheltuieli neprevăzute.

La finalul construcției, dacă suma pentru cheltuieli neprevăzute a rămas mai mult sau mai puțin neatinsă, o poți folosi pentru diverse obiecte decorative.

De ce să îți construiești propria casă în loc să o cumperi de-a gata

  • construcția va fi exact ceea ce îți dorești
  • ai parte de un grad ridicat de flexibilitate
  • nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește calitatea materialelor
  • poți negocia prețurile
  • ai ocazia să alegi cei mai buni oameni care lucrează în domeniu
  • poți supraveghea îndeaproape construcția

Sursa foto: Pixabay

Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre