Simona Ionescu / Redactor Șef

Singura nepoată a Prințesei Margaret a moștenit-o pe bunica rebelă pe care nu a cunoscut-o

Singura nepoată a Prințesei Margaret a moștenit-o pe bunica rebelă pe care nu a cunoscut-o
Nepoata Prințesei Margaret, Lady Margarita Armstrong-Jones, a moștenit frumusețea și bunul gust al bunicii sale. Tânăra are 20 de ani și este singura fată dintre nepoții regretatei prințese britanice, sora Reginei Elisabeta a II-a. Cele două nu s-au cunoscut, însă se vede cum nepoata calcă apăsat pe urmele celebrei sale bunici.

Lady Margarita Elizabeth Rose Alleyne Armstrong-Jones s-a născut pe 14 mai 2002, la Spitalul Portland din Londra, și a fost numită după bunica ei paternă și străbunica ei, Regina Mamă Elisabeta. Ambele au murit cu puțin timp înainte de nașterea ei, în același an, 2002.

La sfârșitul anului trecut, nepoata lui Margaret a făcut valuri la o petrecere mondenă organizată de revista britanică Tatler. Tânăra a apărut purtând o ținută ce amintea de cele purtate de faimoasa ei bunică regală: o rochie cu cristale din colecția Michael Kors, peste care avea o spectaculoasă haină de blană (artificială) – amintind de ținuta bunicii sale din 1951, alcătuită dintr-o rochie albă cu mărgele și o haină de blană albă.

La vremea ei, Prințesa Margaret era supranumită „prințesa rebelă”. Acum nepoata, se vede bine, îi calcă pe urme. În familia Regelui George, fetele Lilibet și Margot au fost mereu foarte diferite.

Prima era cuminte şi disciplinată, se pregătea să urce pe tronul regal. A doua a devenit  „oaia neagră” sora care nu se sfia să apară în ipostaze controversate la petreceri şi să își etaleze toate viciile. Margot, sora mai mică a fostei regine era sufletul petrecerii, îi plăcea să cânte, să danseze şi să fie admirată. La fel cum face acum nepoata sa.

Prințesa Margaret a dus o viață plină de vicii

Chiar așa de diferite, afecţiunea dintre ele a trecut testul timpului. „Sora mea are o aură specială. Reuşeşte să impresioneze extraordinar atunci când intră într-o încăpere. Este ca un fel de magie”, spunea Regina Elisabeta a II-a despre singura ei soră, Prinţesa Margaret, care a decedat la 71 de ani. Fosta regină și-a iubit sora maxim, chiar dacă, de ochii lumii, a trebuit să ia măsuri regale. Cum a fost să interzică povestea de iubire a acesteia cu căpitanul Peter Townsend, căsătorit, cu doi copii, și mult mai în vârstă decât Margot care avea atunci 22 de ani.

Prințesa Margaret

Margaret avea doar şase ani în 1936, atunci când unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea, a abdicat ca să își poată urma povestea de dragoste cu americanca divorţată Wallis Simpson. A fost momentul în care viaţa mezinei s-a schimbat: tatăl ei a devenit rege, sora ei a devenit prinţesă moştenitoare. Ea s-a simțit insignifiantă și s-a apucat de petreceri.

Lady Margarita are o legătură strânsă cu familia regală

La decenii distanță, Lady Margarita, fiica lui David Armstrong-Jones, al doilea Conte de Snowdon, și a fostei lui soții, Serena Armstrong-Jones, este studentă la Universitatea din Oxford Brooks și în timpul ei liber creează bijuterii. Margarita iubește să meargă la petreceri și are un cont de Instagram dedicat pasiunii ei pentru fotografie.

Tânăra este a 25-a pe linia de succesiune la tronul Marii britanii și are o legătură strânsă cu casa regală, fiind fotografiată adesea la evenimentele de familie.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre