Simona Ionescu / Redactor Șef

Soprana Leontina Văduva s-a născut la zi mare. Este fiica celebrei Maria Ciobanu

Soprana Leontina Văduva s-a născut la zi mare. Este fiica celebrei Maria Ciobanu
Leontina Văduva este primul copil al îndrăgitei Maria Ciobanu. S-a născut în zi de mare sărbătoare, pe 1 Decembrie. Este mai puțin cunoscută la noi, dar ea vine în țară ori de câte ori este invitată. Locuiește în Franța de peste 30 de ani. Este o soprană foarte apreciată.

În acte, Leontina Văduva s-a născut pe 1 decembrie 1960. De fapt, Maria Ciobanu a adus-o pe lume pe 29 noiembrie, dar actul de naștere a fost întocmit două zile mai târziu. De parcă cineva ar fi vrut ca ea să se nască la zi de mare sărbătoare pentru români. Așadar, de două ori ”La mulți ani!” pentru marea soprană.

În acte, Leontina Văduva s-a născut pe 1 decembrie 1960. De fapt, Maria Ciobanu a adus-o pe lume pe 29 noiembrie. Două aniversări, cu ciocolată și șampanie.

Soprana Leontina Văduva s-a născut la zi mare

Maria Ciobanu (84 de ani) era foarte tânără când a născut-o pe Leontina, avea doar 23 de ani. Se îndrăgostise de un tractorist, dar mariajul nu a ”mers”. Așa se face că fiica ei a aflat abia la 9 ani cine este, de fapt, tatăl ei biologic. Acum, a împlinit 61 de ani.

Leontina a moștenit de la mama ei dragostea pentru muzică și o voce de privighetoare. După ce a absolvit Conservatorul bucureștean, a plecat în Franța (1987).

Avea șansa debutului internațional la Teatrul „Capitole” din Toulouse, una dintre cele mai renumite scene lirice europene. Primul rol pe o mare scenă a fost Manon, din opera omonimă de Jules Massenet. Tânăra soprană a ales să rămână în Franța, care a rămas casa ei și azi. Avea doar 27 de ani, dar în România, comunismul ajunsese la un grad insuportabil.

Franța a adoptat-o și prețuit-o la nivelul cel mai înalt. În timp, Leontina Văduva a primit titlurile de Cavaler al Artelor și Literelor și Ofițer al Artelor și Literelor. Societatea Teatrelor londoneze a adăugat prestigiosul Premiu Lawrence Olivier oferit de după debutul ei la Opera Regală „Covent Garden”.

Cine este Leontina Văduva

Este una dintre cele mai cunoscute soprane din întreaga lume. Acum este și profesoară de canto. Ori de câte ori are invitații, vine și cântă cu mare drag în țară. A renunțat să mai urce pe scenă în Franța și s-a dedicate carierei de pedagog. A luat această decizie după ce a devenit mamă. S-a ocupat de Nicolas și de elevi ei de la școală. Asta o împlinește și îi place mult ce face.

Ar fi putut avea succes și cu muzica populară, dar a ales pe cea clasică. Vocea și talentul ei făcând-o să urce rapid în top ul celor mai bune soprane din lume.

Soțul ei, Robert Saltz, este un om de afaceri bogat, lucrează în industria hotelieră. El este cel care o sprijină foarte mult cu sfaturi, dar și cu dragostea lui. Locuiesc într-o casă mare și frumoasă, într-un cartier de lux din Paris.

Cum a aflat cine este tatăl ei

Maria Ciobanu se căsătorește de tânără, cu un tractorist din satul ei natal și îi dă naștere Leontinei Văduva. Relația celor doi nu a durat și s-au despărțit rapid. Bărbatul avea un comportament pe care tânăra Maria Ciobanu nu l-a acceptat.

Într-un interviu, Leontina a povestit cum și-a cunoscut tatăl. „Mama era foarte tânără când s-a căsătorit, după un an şi-a dat seama că relaţia nu merge. S-a recăsătorit la scurtă vreme, însă nu mi-a spus că eu am, de fapt, alt tată. Când am aflat adevărul, pe la 9 ani, l-am încasat ca pe un şoc. Tata a venit s-o vadă pe mama şi în faţa blocului m-a recunoscut. Eu semăn foarte bine cu el. M-a luat de gât şi mi-a zis: «Tu ştii că eu sunt tatăl tău?» L-am mai văzut doar de patru ori în toată viaţa mea”, a povestit Leontina, pentru Formula AS. Sursa: romania-muzical.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre