Simona Ionescu / Redactor Șef

Tinerețea juratului Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. „Încă îmi mai doresc să plec din ţară”

Tinerețea juratului Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. „Încă îmi mai doresc să plec din ţară”
Juratul Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite nu a visat de mic să ajungă bucătar celebru. Și-a descoperit pasiunea târziu, însă a recuperat repede, iar acum recunoaște că nu mai vede viața fără arta culinară care îl pasionează atât de tare.

Juratul Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite și-a început cariera în artă culinară târziu, la 24-25 de ani. Acum în vârstă de 47 de ani, chef Ștefan Popescu nu mai vede viața fără meseria pe care o practică cu pasiune. În urmă cu ceva timp, chef-ul a povestit despre începuturile sale, dar și despre parcursul pe care l-a avut până să ajungă să fie unul dintre jurații emisiunii „Chefi la cuțite”, sezonul 13. 

Totul a început pentru Ștefan Popescu în anul 2000, atunci când, în căutarea unei schimbări de carieră, și-a depus CV-ul la unul dintre hotelurile ce abia se deschidea. Nu mică i-a fost mirarea când a fost ales pentru postul de bucătar: „Nu prea am stat pe lângă mama în bucătărie, dar la ţară, la bunici, îmi plăcea să curăţ morcovii, să toc verdeaţa… Nu am luat-o atunci ca pe o pasiune, să zic: «Asta vreau să fac de la 15-16 ani!». M-am apucat târziu, totuşi, la 24-25 de ani“, povestea chef-ul. 

Și-a descoperit pasiunea în Anglia 

Pasiunea pentru gătit însă și-a descoperit-o în Anglia, acolo unde a stat doi ani. S-a ocupat de două restaurante în paralel, unul dintre ele aparținând unui hotel aflat în apropiere de orașul Leeds. Cu pasiune și determinare, a ajuns să le conducă pe amândouă, ocazie cu care a și descoperit că asta vrea să facă pentru tot restul vieții. 

Chef Ștefan Popescu și-a descoperit târziu pasiunea pentru gătit
Sursa foto: Facebook

Au urmat o serie de cursuri pe care le-a făcut pe parcurs pentru a se specializa în arta culinară. Printre ele, a câștigat și locul 1 la concursul „Arena Bucătarilor“ de la Braşov în 2012. Un an mai târziu, în 2013, s-a decis să cunoască mai multe despre partea de patiserie și cofetărie. 

A studiat cofetăria și patiseria în Franța 

S-a înscris așadar la cursul de Executive Pastry Program la prestigiosul Institut „Paul Bocuse“ din Franţa. Cursul l-a absolvit într-o săptămână. A povestit, la mulți ani distanță, pentru o publicație autohtonă, că i-a plăcut mult școala de acolo, care era dotată cu tot felul de laboratoare moderne.

Ștefan Popescu a studiat cofetăria și patiseria în Franța
Sursa foto: Facebook

S-a întors apoi în țară și mulți ani a activat ca și chef în cadrul unui hotel cunoscut din Capitală. A rămas în țară, căci este căsătorit și are doi copii. Recunoștea însă în urmă cu 3 ani că, dacă ar avea ocazia, și-ar dori să mai plece din țară: „Încă îmi mai doresc să plec din ţară, să conduc o bucătărie precum cea a unui hotel de 5 stele plus. Chiar dacă am acum o vârstă, am doi copii… Aş fi plecat mai repede, dar a apărut şi al doilea băieţel”. 

Ce face când nu e jurat la Chefi la cuțite 

„Aş mai pleca, iar dacă ar fi să rămân în ţară, m-aş vedea tot conducând bucătăria unui hotel. Nu pot să zic că aş vrea neapărat să am un restaurant al meu acum, cu 30-50 de locuri… Poate încă îmi place prea mult agitaţia asta din hotel“, a mai spus chef Ștefan Popescu pentru sursa citată. 

Când nu e jurat la Chefi la cuțite, Ștefan Popescu învață copiii cum să devină bucătari

Când nu apare la televizor, chef-ul nu stă degeaba, ci are o serie de proiecte conexe. Ștefan Popescu participă la ateliere culinare pentru copii, acolo unde îi învață pe cei mici cum să devină bucătari. Talentul nu îl împărtășește doar cu copiii, căci juratul de la Chefi la cuțite organizează și cursuri pentru bucătari profesioniști, dar participă și la evenimente private și diverse demonstrații culinare. 

Nu îi plac leneșii

De altfel, toate acestea se reflectă și în descrierea pe care și-a făcut-o singur, pe site-ul său oficial: „Un familist convins, căsătorit și tată a doi băieței minunați. Un om optimist, vesel, calm, energic, ambițios și un mare cinefil. Nu îmi plac persoanele care se plâng în mod constant și leneșii”. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre