Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți în divorțul lui Bill Gates. Melinda și-a consultat avocații încă din 2019, iar motivul e incredibil

Ultimele noutăți în divorțul lui Bill Gates. Melinda și-a consultat avocații încă din 2019, iar motivul e incredibil
În cererea de divorț, Melinda Gates a dezvăluit că există un acord de separare, iar cea care i-a fost alături miliardarului zeci de ani nu caută ajutor financiar din partea lui în urma acestuia. Acum au ieșit la iveală informații privind momentul în care soția lui Bill Gates s-a gândit că trebuie să se separe. Au fost ani de gândire.  

Duminică au apărut ultimele noutăți în divorțul lui . Fosta soție a acestuia, Melinda, și-a consultat avocații în această privință încă din octombrie 2019. În aceeași lună, New York Times a dezvăluit că Bill Gates s-a întâlnit de mai multe ori cu pedofilul Jeffrey Epstein și că a înnoptat o dată în casa acestuia din New York. Practic, Melinda Gates a început consultările cu avocații, în vederea divorțului, în același timp în care prietenia soțului ei cu Jeffrey Epstein era pusă sub semnul întrebării.

Melinda a spus în 2019 că mariajul ei a fost „iremediabil rupt” și a început încă de atunci demersurile pentru a se pregăti să îl dizolve, potrivit The Wall Street Journal. Cei doi soți Gates și-au anunțat divorțul abia lunea trecută.

Divorțul, anunțat pe Twitter

Într-o declarație comună postată lunea trecută pe conturile lor de Twitter, fostul cuplu a spus că munca lor cu fundația lor va continua, dar căsătoria lor nu. „După o mulțime de gânduri și multă muncă, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre. În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă.

Continuăm să împărtășim credința în această misiune și vom continua să lucrăm împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca cuplu în următoarea fază a vieții noastre. Cerem spațiu și confidențialitate pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață”, au transmis cei doi.

Ultimele noutăți în divorțul lui Bill Gates

Cererea de divorț a fost semnată pe 3 mai anul acesta. Perechea – unul dintre cele mai bogate cupluri din lume, cu o avere de 130 de miliarde de dolari – a așteptat până când cel mai mic copil al lor, Phoebe, a împlinit 18 ani în septembrie, pentru a anunța oficial despărțirea, scrie Daily Mail. Cei trei copii ai lor vor moșteni 10 milioane de dolari fiecare. Asta au anunțat soții gates anterior. Ei plănuiesc ca restul banilor să îi orienteze spre  acțiuni caritabile.

Nu pare să existe un incident specific care să fi declanșat divizarea lor. O sursă a declarat însă pentru People că s-a ajuns aici în urma unei combinații de situații. „Fiica lor cea mai mică termină liceul anul acesta și ideea a fost că au rămas împreună prin asta, a spus sursa. Au tras de relație până când copiii lor au ieșit de la școală, ca mulți oameni”.

Ceilalți doi copii ai lor sunt mai mari. Fiica lor cea mare, Jennifer, are 25 de ani. Iar  fiul Rory e în vârstă de 21 de ani. Jennifer a spus că familia lor trece printr-o „perioadă dificilă”. „Nu voi mai comenta personal nimic din jurul separării, dar vă rog să știți că cuvintele și sprijinul vostru amabil înseamnă mult pentru mine”, a scris ea pe Instagram. Jennifer este logodită cu sportivul egiptean Nayel Nassar (hipism, sărituri peste obstacole).

Bombă! Jeffrey Epstein adevărata cauză a divorțului

Dar ultimele noutăți în divorțul lui Bill Gates sunt altele. Bill și Melinda Gates l-au cunoscut pe Epstein în 2013. Melinda i-ar fi spus lui Bill că l-a găsit înfiorător și că nu crede că ar trebui să fie asociați cu el. În acel moment, Epstein petrecuse deja o perioadă de timp într-o închisoare din Florida. Fusese condamnat la 18 luni pentru acuzații de infracțiuni sexuale cu un minor, într-un proces din 2008.

Ulterior, în 2013, fondatorul Microsoft a zburat și cu avionul privat al lui Epstein, supranumit „Lolita Express”, din New Jersey până la Palm Beach, Florida, conform înregistrărilor de zbor. În ciuda îngrijorărilor Melindei, Gates și unii angajați ai Fundației Bill & Melinda Gates au menținut legături cu Epstein. Acesta din urmă s-a sinucis în închisoarea sa din Manhattan în august 2019. Era încarcerat în așteptarea altor acuzații sexuale grave.

Bill Gates folosea des „Lolita Express” și a înnoptat la Epstein

Bill Gates a zburat cu Epstein în avionul privat al acestuia, din New Jersey spre Palm Beach, Florida, încă din 2013 – la patru ani după ce Epstein a ajuns după gratii pentru relații intime cu o minoră.  Melinda era îngrijorată de relația soțului ei cu pedofilul, încă de atunci. Se pare că îngrijorările ei au determinat-o să tragă niște concluzii, câțiva ani mai târziu.

După ce prietenia dintre Bill Gates și Epstein a devenit publică, Melinda a luat imediat legătura avocatul pentru divorț Robert Stephan Cohen, în octombrie 2019. Avocatul Cohen i-a reprezentat pe Michael Bloomberg, Henry Kravis și Ivana Trump în divorțurile lor.

În aceeași lună, deja New York Times a scris că Bill s-a întâlnit de mai multe ori cu Epstein. Și că a stat odată noaptea târziu la casa sa din New York. La acea vreme, o purtătoare de cuvânt a lui Gates a declarat că întâlnirile s-au concentrat pe filantropie. După expunerea inițială a întâlnirilor sale, Gates a declarat pentru The Wall Street Journal: „L-am întâlnit. Nu am avut nicio relație de afaceri sau prietenie cu el”.

Bill și-a luat și el avocați destoinici, printre care Ronald Olson, partener la firma Munger, Tolles & Olson LLP, care l-a reprezentat pe Mark Zuckerberg și este membru al consiliului de administrație la Berkshire Hathaway, unde a stat alături de Gates și Warren Buffett, un apropiat al lui Bill.

Bill și Melinda nu renunță la visul comun: Premiul Nobel

Pe de altă parte, e cert, scrie presa străină, că nu va fi un divorț în care partenerii să își arunce vorbe grele. Mai mult, Melinda a dezvăluit deja în proces că a existat un acord de separare. Ea a spus încă din 2019 că mariajul lor a fost „iremediabil rupt”.

Așa cum au anunțat, cei doi încă intenționează să lucreze împreună la Fundația Bill și Melinda Gates. Și încearcă să evite scandalul public. Înainte de separare „erau foarte interesați să încerce să câștige un Premiu Nobel”, a mai dezvăluit aceeași sursă pentru revista People. „Se pare că acest lucru a fost pe ordinea de zi, și asta pentru amândoi”.

Melinda și Bill s-au cunoscut în anul în care el devenea miliardar

Bill, în vârstă de 65 de ani, și Melinda, în vârstă de 56 de ani, s-au cunoscut în 1987 în timp ce ea lucra la Microsoft, compania pe care el a fondat-o. În același an, Bill a devenit cel mai tânăr miliardar din lume, la vârsta de 31 de ani. Cuplul s-a căsătorit în Hawaii în 1994 și a înființat cea mai mare fundație caritabilă din lume, Fundația Bill și Melinda Gates, în 2000.

De atunci, au contribuit cu peste 50 de miliarde de dolari în diverse cauze umanitare, inclusiv la eradicarea poliomielitei și a malariei. Fundația a fost, de asemenea, un investitor major în tratamentele pentru coronavirus.

Motivul din spatele despărțirii soților Bill și Melinda Gates rămâne un mister. În trecut  Melinda a sugerat că soțului ei se luptă pentru a păstra un echilibru între muncă și familie.

Bill și Melinda Gates au semnat un contract de separare – dar ce este acesta?

Ultimele noutăți în divorțul lui Bill Gates și Melinda Gates arată clar că nu au un acord prenupțial. Dar ziarele fac trimiteri repetate la un „contract de separare” care le va împărți averea.

Un contract de separare sau un acord de separare este un document obligatoriu din punct de vedere juridic întocmit de cuplurile care divorțează înainte de divizarea lor. Cuplul cade de   acord cum să-și împartă viața. Inclusiv custodia copiilor și accesul, datoriile și proprietățile.

Acesta este guvernat de legislația contractuală. Ceea ce înseamnă că oricare dintre părți o poate da în judecată pe cealaltă pentru încălcarea contractului în cazul în care acordul este încălcat.

Semnarea unui contract de separare permite unui cuplu să-și împartă activele de comun acord. Mai degrabă decât să fie nevoit să se adreseze instanței.

Pentru un cuplu mediu, acesta înseamnă economisirea de bani în onorariile avocaților. Pentru Bill și Melinda Gates, acesta evită un proces public lung, în timpul căruia ar fi putut fi dezvăluite detalii despre viețile lor private.

Cu toate acestea, un acord de separare nu este neapărat definitiv. Un judecător îl poate anula dacă consideră că contractul este nedrept față de copiii implicați, nedrept față de unul dintre parteneri sau dacă un partener nu și-a dezvăluit în totalitate activele sau câștigurile pentru a fi divizate, explică LawDepot pentru Daily Mail.

Sursa foto: Instagram

Jador primea bătaie de la părinți în copilărie. Această regulă nu era negociabilă în familie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre