Simona Ionescu / Redactor Șef

A început construcția celei mai mari clădiri din lume. Proiectul va fi gata în 2030

A început construcția celei mai mari clădiri din lume. Proiectul va fi gata în 2030
Arabia Saudită a început construcția Mukaab, cea mai mare clădire din lume, care poate găzdui 20 de Empire State Buildings. S-au pus la bătaie 50 miliarde de dolari pentru acest proiect.

Ambițiosul proiect de 50 de miliarde de dolari Mukaab din capitala Riad, considerat cea mai mare clădire din lume face parte dintr-un val de construcții futuriste în întreaga națiune arabă, a relatat The Sun.

1300 de metri înălțime și 1200 de metri lățime

Când va fi finalizat, Mukaab, de forma unui cub, va avea o înălțime de 1.300 de metri și o lățime de 1.200 de metri, ceea ce îi va oferi un volum suficient pentru a găzdui 20 de Empire State Buildings.

Locația va conține spații de vânzare cu amănuntul, birouri și restaurante, iar multe persoane vor numi cubul „acasă”, deoarece acesta va cuprinde 104.000 de unități rezidențiale și 9.000 de camere de hotel. Constructorul se laudă că Mukaab va fi „uman, în primul rând” și că spațiile verzi vor fi accesibile în 15 minute din orice locație din cub.

Va fi utilizată inteligența artificială

The New Murabba Development Company se laudă, de asemenea, că va utiliza inteligența artificială pentru a crea experiențe captivante pentru vizitatorii Mukaab. Aceasta include ecrane gigantice care vor acoperi exteriorul pieței, în stilul Las Vegas Sphere.

Deși proiectul este menit să orienteze Arabia Saudită către un viitor mai modern, compania a declarat că se inspiră din ecologia locală și din arhitectura regională. Clădirile și zona din jurul oazei metropolitane sunt inspirate de wadis, termenul arab pentru o formațiune de albie de râu.

Căile structurate, parțial căptușite cu clădiri mai mici, vor recrea asemănarea cu pârâurile deșertului care curg printre stâncile stâncoase și duc la edificiu.

Cea mai mare clădire din lume va crea 334.000 de locuri de muncă

Designul pieței în sine este considerat o referință la stilul arhitectural regional Najdi, care se caracterizează prin clădiri din cărămizi de lut, deschideri triunghiulare sau dreptunghiulare ale ferestrelor și ușilor și curți exterioare centralizate.

Se preconizează că Mukaab va adăuga peste 51 de miliarde de dolari la PIB-ul non-petrol și va crea 334.000 de locuri de muncă. New Murabba Development Company spune că proiectul va folosi aproximativ 900 de muncitori și va fi finalizat până în 2030.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri