Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste cutremurătoare: a murit celebrul analist politic Bogdan Teodorescu. Anunțul a îndurerat mass-media românească

Veste cutremurătoare: a murit celebrul analist politic Bogdan Teodorescu. Anunțul a îndurerat mass-media românească
Un nou deces cutremură lumea presei și a politicii din România. Țara noastră a pierdut, marți, pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști politici. Era, deopotrivă, jurnalist, scriitor și profesor. Anunțul a îndurerat mass-media românească.

Cea mai tristă veste a zilei de marți, anunțul cutremurător al morții lui Bogdan Teodorescu, a fost dată de jurnalistul Dan Andronic. Analistul politic avea 61 de ani. Moartea lui i-a surprins și a îndurerat mass-media românească, dar și pe toți cei care l-au cunoscut.

„Încă o veste care ne face din ce în ce mai puțini. În această dimineață, Bogdan Teodorescu a plecat într-o lume unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească, prietene!”, a transmis Dan Andronic.

„Mi-a spus că scrie ca să uite de boală”

Simona Ionescu, redactor șef la Evenimentul Zilei și Rețete și Vedete își amintește ce i-a spus, în toamna anului trecut când, împreună, căutau soluții salvatoare.

Veste cutremurătoare: a murit celebrul analist politic. Anunțul a îndurerat mass-media românească
Bogdan Teodorescu a fost unul dintre cei mai apreciați analiști politici din România. A activat deopotrivă ca jurnalist, scriitor și profesor universitar (Foto: Facebook)

„Spre sfârșitul lui noiembrie căutam împreună soluții la doi medici pentru o boală a sângelui. Azi, Dan Andronic a dat vestea neagră: Bogdan Teodorescu a murit. Era prea tânăr ca să plece, era în putere și optimist că va apărea un tratament care să-i înfrâneze maladia. Mi-a spus la telefon că se preocupă mult de muncă, se concentrează pe asta, ca și mine, că scrie ca să uite de boală. Încercase mai multe scheme de tratament, fără rezultate pozitive. Societatea va fi privată de analizele lui socio-politice, de poveștile despre presa anilor 90, când se producea o revoluție mediatică. Am depănat cu el astfel de povești la două petreceri de început de vară, când Dan Andronic și-a serbat ziua. Mie așa îmi va rămâne în minte. Domnul să te odihnească, Bogdan, și regret că nu am găsit soluția salvatoare!”, a transmis jurnalista.

Bogdan Teodorescu a luptat cu demnitate împotriva unei boli nemiloase timp de aproape șase ani.

Anunțul a îndurerat mass-media românească

Considerat o figură importantă în societatea românească, Bogdan Teodorescu s-a remarcat ca un analist politic de elită, un român educat, cosmopolit, un intelectual rafinat, care a activat ca jurnalist, scriitor și profesor. Cei care l-au cunoscut au avut doar cuvinte mari la adresa lui. 

„O minte limpede, un analist de elită, un român educat, cosmopolit, un intelectual rafinat. Profesor și scriitor. Am realizat zeci de emisiuni împreună și regret enorm dispariția sa prematură. Mulțumesc pentru tot, Bogdan Teodorescu! Dumnezeu să te aibă în paza Lui”, a transmis jurnalistul Radu Tudor.

Jurnaliștii de la Gazeta Brașovului au transmis un mesaj emoționant.

„Astăzi, inimile noastre sunt îndurerate de pierderea unui prieten drag și a unei personalități remarcabile, Bogdan Teodorescu. Bogdan a fost o voce respectată în spațiul public, un om care a format generații de studenți și a provocat gândirea critică în societate”, arată aceștia.

Născut pe 22 august 1963 în București, Bogdan a fost scriitor, jurnalist și profesor de excepție, membru al Uniunii Scriitorilor din România și conferențiar universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). 

El a publicat lucrări importante în domeniul marketingului politic, istoriei comunicării și literaturii. Amintim unele dintre cele mai cunoscute titluri ale sale: „Cea mai bună dintre lumile posibile” sau „Cinci milenii de manipulare”. A scris și beletristică, remarcându-se cu romane precum „Spada” sau „Șapte”. 

Ultimul concediu nu a fost să fie

Foștii colegi și prieteni au încă amintirea lui vie. 

„Ultima noastră conversație a fost pe 12 februarie 2025. Mi-a vorbit atunci cu speranță, cu luciditate și cu planuri pentru viitor. La câteva zile după, a fost internat de urgență în spital, în stare gravă. De atunci, gândurile noastre i-au fost alături, zi de zi. 

Voia să meargă în concediu în luna mai și își cumpărase deja biletele – un semn al optimismului și al dorinței sale de a merge mai departe. Dar viața a avut alte planuri. 

Gândurile noastre se îndreaptă acum către Delia, partenera sa de viață, care a sperat până în ultima clipă într-un miracol. Îi dorim putere, încredere și liniște. 

Bogdan rămâne în inima noastră ca un prieten cald, un gânditor profund, un profesionist exemplar. Moștenirea sa intelectuală e valoroasă, dar absența lui lasă un gol greu de acoperit. Drum lin, dragă Bogdan. România a pierdut azi un om de mare valoare”, au transmis redactorii ziarului brașovean.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre