Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit Gabi Luncă, marea doamnă a cântecelor lăutărești

A murit Gabi Luncă, marea doamnă a cântecelor lăutărești
Trei lăutari au părăsit această lume în ultimele zile. Vinerea trecută, 26 martie, a murit Cornelia Catanga. Medicii au spus că de Covid. În această vineri de 2 aprilie, a decedat, tot de Covid, Nelu Ploieșteanu. În aceeași zi, seara, s-a stins Gabi Luncă.

Gabi Luncă a murit, vineri seara, la vârsta de 82 de ani. A fost diagnosticată cu Covid-19 și era internată la Spitalul Județean Ilfov de circa 3 săptămâni.

Anunţul dureros a fost făcut târziu, în noapte, de Rebeca Onoriu, fata cea mică a artistei. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj dureros, în memoria mamei și tatălui ei, acordionistul Ion Onoriu, decedat și el în 1998.

“Dupa 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a fost mesajul postat de Rebeca Onoriu.

Gabi Luncă nu a fost intubată, povestea în urmă cu o săptămână fiica ei, la un post de televiziune, ci avea doar mască de oxigen. Știa că mama ei nu e într-o stare bună, însă spunea că Gabi Luncă era mai tare și mai optimistă decât ea.

“Cea mai cumplită perioadă din viața mea. Am sperat, m-am rugat, însă inimioara mamei mele a obosit. Omenește s-a făcut tot ce s-a putut face. Nu suntem nemuritori. Avem liniștea și certitudinea că mama e în brațele Domnului și e liniștită. Am solicitat să se facă testul, să ne-o dea acasă, să o înmormântăm creștinește. Sper să nu fie nicio problemă. Acum două zile am vorbit cu mama la telefon. Știți care au fost ultimele ei cuvinte? «Rămâneți cu Domnul Iisus»”, a declarat, la România TV, Rebeca Onoriu.

Gabi Luncă nu a avut o bătrânețe ușoară

În anul 1998, i-a murit omul cel mai drag, soțul și tatăl celor patru copii ai ei, acordionistul Ion Onoriu. Cântaseră o viață împreună, așa cu a fost Catanga cu Aurel Pădureanu al ei.

Gabi Luncă avea o voce cu un timbru unic. A cântat muzică lăutărească și de mahala, dar inima ei era plină de amărăciune. I-a murit primul copil și a avut cancer de sân.

Gabi Luncă avea doar 19 ani când era deja vedetă. Și-a făurit o carieră pas cu pas, până a ajuns una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică lăutărească.

Gabi Luncă a suferit de cancer de sân și a petrecut mult timp în spitale, chinuită de tratamente și ședințe de chimioterapie.

Rugăciunea a ajutat-o să își păstreze firea și să fie puternică. Credea cu tărie că Dumnezeu a vindecat-o. A scris o carte emoționantă în care și-a povestit viața.

Gabi Luncă a organizat împreună cu Ion Onoriu, în 1991, cel mai mare concert de muzică lăutărească din istoria României, pe stadionul Dinamo.

Începând cu anul 1993, interpreta Gabi Luncă s-a retras complet de pe scena muzicală lăutărească, cântând doar la slujbele Bisericii Penticostale din București.

„Omul lui Dumnezeu” – despre Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer. Film pentru suflet

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre