Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit milionarul interlop din „Operațiunea Portbagajul”, știut ca finanțatorul capilor Poliției

A murit milionarul interlop din „Operațiunea Portbagajul”, știut ca finanțatorul capilor Poliției
Mihai Bucurenciu a făcut vâlvă mare în România anului 2000. În urma unui furt a unei mari sume de bani din portbagajul unei mașini, Poliția Română a fost zguduită din temelii. Au căzut capete și s-au aflat relațiile mocirloase ale unor șefi din Ministerul de Interne cu interlopii. Vineri, 11 septembrie, Mihai Bucurenciu a murit la 64 de ani.

Sentința lui Bucurenciu, anulată

Mihai Bucurenciu a fost condamnat în 2003 la 10 ani de închisoare. S-a reușit aducerea lui în țară și încarcerarea abia în 2009. La sfârșitul lui 2011 a fost eliberat în urma unor sentințe ale Tribunalului București și Curtea de Apel prin care s-a schimbat inclusiv pedeapsa. Astfel, magistrații Tribunalului București au decis să anuleze în parte sentința dată de ICCJ în anul 2003 potrivit căreia pentru faptele sale Bucurenciu trebuia să stea 10 ani după gratii și să-l condamne pe acesta la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pe de altă parte, aceeași instanță a decis să-l elibereze de îndată pe Bucurenciu, care se află încarcerat la Penitenciarul Giurgiu.

Peste un an, în decembrie 2012, Înalta Curte decide condamnarea la închisoare. Bucurenciu este rearestat și eliberat după 4 ani, în 2016.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre