Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit unul dintre cei mai periculoșil transsexuali. Autoritățile: Decesul său este inexplicabil

A murit unul dintre cei mai periculoșil transsexuali. Autoritățile: Decesul său este inexplicabil
Decesul deținutului transsexual Tiffany Scott, în vârstă de 32 de ani, considerat „unul dintre cei mai periculoși deținuți din Scoția”, este tratată de poliție ca fiind „inexplicabilă”.

Serviciul penitenciar scoțian (SPS) a confirmat că deținutul Tiffany Scott, în vârstă de 32 de ani, transsexualul cunoscut anterior sub numele de Andrew Burns, a murit ieri în HMP Grampian, după ce s-a simțit rău și a ajuns la spital. Oamenii legii spun că decesul e „inexplicabil”.

Ispășea o pedeapsă pe termen nelimitat

Deținutul s-a îmbolnăvit miercuri seară și a murit la Aberdeen Royal Infirmary a doua zi. „La fiecare deces în custodie, Poliția Scoția este informată și problema este raportată procurorului fiscal. O anchetă va avea loc la momentul potrivit”, a declarat un purtător de cuvânt al SPS.

Scott, care a fost închis inițial în timp ce era clasificat ca minor, avea de făcut o pedeapsă pe termen nelimitat în baza unui ordin de restricție pe viață pentru o serie de infracțiuni. Inclusiv pentru hărțuirea unei fete de 13 ani prin trimiterea de scrisori în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoarea. De asemenea, transsexualul a fost condamnat pentru că a atacat o asistentă medicală în Cheshire în 2010.

Incidente violente la închisoarea Glenochil, în Tullibody, Clackmannanshire

Acuzațiile legate de un presupus atac asupra unei asistente medicale și a unui ofițer de penitenciare în 2017, au fost retrase. Dar, mai târziu în acel an, Curtea Șerifului din Falkirk a fost închisă după ce Scott a fost adusă pentru pronunțarea sentinței pentru o serie de infracțiuni, inclusiv o serie de incidente violente la închisoarea Glenochil, în Tullibody, Clackmannanshire. â

Scott, unul dintre cei mai periculoși deținuți din Scoția. Sursă foto: Daily mail

Printre acestea se numără lovirea unei infirmiere a închisorii cu un scaun aruncat, lovirea cu pumnul în față a unui ofițer de penitenciare, scuiparea unui alt ofițer și încercarea de a-l mușca.

Transsexualul a cerut să fie închis într-o închisoare pentru femei

Transsexualul Scott a devenit subiectul unei controverse anul trecut, după ce a cerut să fie închis într-o închisoare exclusiv pentru femei. Solicitarea a fost respinsă de secretarul pentru justiție, MSP Keith Brown, care a anunțat, de asemenea, o revizuire urgentă a modului în care guvernul tratează deținuții transsexuali, inclusiv violatorii.

Violatorul a fost trimis inițial într-o închisoare pentru femei după ce a comis infracțiunile în timp ce era bărbat. Dar a fost mutat ulterior într-o aripă pentru bărbați după ce fostul prim-ministru Nicola Sturgeon a declarat că nu crede că un violator ar trebui să se afle într-o închisoare pentru femei. La începutul acestui an, militanții pentru drepturile femeilor au afirmat că noile reguli scoțiene privind închisorile pentru transsexuali erau bazate pe „sexism instituțional” și erau mai rele decât înainte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre