Genurile muzicale pe care le-a abordat Vangelis au fost muzica electronică, de film, ambientală, clasică și rockul progresiv.
A murit Vangelis, cel mai mare compozitor de muzică electronică al tuturor timpurilor
Potrivit publicației elene Ekathimerini, care citează anunțul făcut de reprezentanții familiei pentru agenția elenă ANA, Vangelis ar fi trecut la cele veșnice marți, la vârsta de 79 de ani. Până în acest moment nu se cunoaște încă cauza morții. Pe de altă parte, tot tresa din Grecia spune pe surse că Vangelis ar fi decedat miercuri, într-un spital din Franța.
Cine a fost celebrul compozitor
Dotat cu un talent ieșit din comun, acesta a devenit cunoscut lumii după ce a câștigat premiul Oscar în 1981 pentru cea mai bună muzică originală pentru filmul „Chariots of Fire”.
În plus, Vangelis a scris muzică pentru filme precum „Blade Runner”, „The Bounty” și „1492: Conquest of Paradise”. În anul 1982 Vangelis a fost marele câștigător al premiului Oscar pentru coloană sonoră originală, pentru filmul „Chariots of Fire”, pe care l-a dedicat tatălui său.
A fost un muzician autodidact
Vangelis a început să compună muzică încă de când avea doar 4 ani și s-a numărat printre muzicienii autodidacți. În acea perioadă, el a început să experimenteze combinații de sunete folosind oalele și tigăile. Totodată, avea obiceiul să fixeze cuie sau diferite alte obiecte pe pianul părinților.
Ulterior, Vangelis a studiat muzica, pictura și regia de film la Academia de Arte Frumoase din Atena. În 1991 a făcut parte din juriului la Festivalul de Film de la Cannes, iar în următorul an a compus muzică pentru mai multe documentare subacvatice ale celebrului comandant Jacques-Yves Cousteau. Deși era o mare personalitate, a dus mereu o viață modestă și nu a fost niciodată încântat când i s-au adus onoruri. În anul 2001, Vangelis a fost decorat cu Legiunea de Onoare în grad de comandor.
Sursă foto: ora de sibiu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook