Simona Ionescu / Redactor Șef

Acesta este cel mai pretențios preparat culinar din lume. Lista de așteptare e de un deceniu

Acesta este cel mai pretențios preparat culinar din lume. Lista de așteptare e de un deceniu
Cât timp crezi că durează o comandă de crochete din carne de vită la o măcelărie din Japonia? Câteva minute, o oră, o zi? Nicidecum! O să te crucești când vei auzi că pofta cu aceste delicatese ți-o poți face chiar și peste 9 ani de când ai plasat comanda!

Crezi că merită să aștepți ani întregi să mănânci crochete făcute din carne de vită Kobe? Clienții acestei măcelării legendare din Takasago spun „da” din toată inima! Sunt atât de bune, încât aceștia spun că se merită așteptarea, chiar dacă se întinde pe niște ani …

Meat & Delicatessen Asahiya este o măcelărie populară din Takasago, prefectura japoneză Hyogo, care face crochete crocante cu carne de vită din anul 1918, de când s-a deschis. Printre produsele pe care le oferă, există și crochete cu carne de vită Kobe, devenite celebre datorită gustului special. Sunt atât de solicitate, încât oamenii trebuie să aștepte ani întregi pentru a-și primi comanda.

Aproape un deceniu de așteptare

Recent, un client al măcelăriei Meat & Delicatessen Asahiya a postat pe Twitter un anunț în care își exprima satisfacția că și-a primit comanda de crochete de vită Kobe la 9 ani după ce a plasat-o.

Dacă în primă fază oamenii au crezut că este ori o glumă, ori o eroare, în scurt timp alți japonezi au început să răspundă și să spună că și ei mai au de așteptat câțiva ani până când le vor fi onorate comenzile. Mai mult, o persoană susține că este programată să primească crochetele în 2052.


Se pare că nu este deloc o exagerare, atâta timp cât pe site-ul oficial al măcelăriei apare o notificare conform căreia perioada de așteptare este de aproximativ 30 de ani.

Există și o explicație a producătorilor: realizarea crochetelor este un proces laborios și, deoarece se folosește doar cea mai fină și mai rară carne de vită Kobe, se fac doar 200 de bucăți în fiecare zi.

Ați crede că sunt și forte scumpe aceste minunate crochete? Ei, bine, nici pe departe! Cu 2.700 de yeni (21 de dolari) îți poți cumpăra o porție de cinci astfel de crochete faimoase. Pe lângă acestea, Asahiya oferă o mare varietate de delicatese, inclusiv crochete de vită „normale”, care sunt accesibile pe loc.

Clienții sunt foarte mulțumiți și preferă să aștepte și ani întregi pentru a gusta din celebrele crochete.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre