Simona Ionescu / Redactor Șef

Acestea sunt cele mai frumoase nume de copii din lume. Top-ul a fost întocmit de lingviști britanici

Acestea sunt cele mai frumoase nume de copii din lume. Top-ul a fost întocmit de lingviști britanici
Se știe că alegerea numelui unui copil este de multe ori dificilă din cauza numeroaselor variante care există. Lingviștii birtanici vin în ajutorul părinților și spun care sunt cele mai frumoase nume care pot fi puse copiilor.

Experții au anunțat că cel mai frumos nume de fetiță din Statele Unite și Marea Britanie este Sophia, în timp ce Matthew și Zayn conduc clasamentul băieților din respectivele țări.

Alegerea celor mai sonore și plăcute nume s-a făcut după analizarea unei liste cu 400 de variante, din care, prin eliminate, s-a ajuns la 50 pentru fete și 50 pentru băieți, potrivit Daily Mail.

Clasamentul nu a fost întocmit oricum, ci după o analiză amănunțită. Pentru a realiza departajarea, lingviștii au folosit criterii precum fonetica, dar și intensitatea reacțiilor pe care le stârnește asupra altora rostirea unui nume.

Sophia, pe primul loc

Conform sursei citate, în fruntea clasamentului pentru nume feminine, pe primul loc s-a situat Sophia, atât în SUA, cât și în Marea Britanie. Pentru cel mai frumos nume masculin, americanii au ales Matthew, iar englezii Zayn.

Mai mult decât atât, Julian, William, Isaiah și Leo au completat primele cinci nume de băieți care sună cel mai frumos din Statele Unite ale Americii.

Specialiștii au anunțat faptul că ultima variantă pare să se bazeze foarte mult pe uriașa popularitate a vedetei pop Zayn Malick, numele nefiind unul foarte răspândit.

Studiul realizat de lingviști a scos la iveală un detaliu interesant legat de prima literă cu care începe un nume. Numele de fete care încep cu litera „E” par să fie mai plăcute la auz, fapt dovedit de prezența în prima parte a clasamentului a unor Ellie, Emily, Evelyn, Eva și Elena. Totodată, și numele inspirate de flori au succes, fapt dovedit de Ivy, Lily și Violet, toate ocupând primele 25 de locuri.

Alte nume pentru fetițe au fost: Zoe, Everly, Sophie și Riley.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre